| Investeerimistooted > Millisesse II samba pensionifondi investeerid? |
|---|
| < Tagasi foorumi "Investeerimistooted" teemade indeksisse | uus teema > vasta > |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
trx / Kasutaja / Postitused: 528
25 Okt 2007 14:58
Vasta viitega
Vasta
Aga kui ei plaanigi valida ühtegi sammast?? :)

kristjan.lepik / TI / Postitused: 23960
25 Okt 2007 15:08
Vasta viitega
Vasta
Siis sobib peaaegu ka viimane variant :)

26 Okt 2007 11:03
Vasta viitega
Vasta
Kui vaadata Pensionikeskuse lehelt statistikat fondide mahtude kohta, siis mahtude järgi peaks antud küsitluse vastust olema järgmine:
Ergo ___ 2,4%
Hansa ___ 33,27%
LHV MA ___ 2,83%
LHV UT ___ 0,44%
Sampo ___ 11,84%
SEB ___ 24,01%
25% aktsiaosalusega fondid 17,67%
0% aktsiaosalusega fondid 7,54%

ww / Kasutaja / Postitused: 17
26 Okt 2007 11:31
Vasta viitega
Vasta
aga miks LHV fondid mahust nii väikse osakaaluga?

viljarvaremae / Kasutaja / Postitused: 18
26 Okt 2007 11:44
Vasta viitega
Vasta
| ww kirjutas: |
| aga miks LHV fondid mahust nii väikse osakaaluga? |
Sest enamik inimesi ei satu eriti tihti LHV-sse. Oma tavapangas ikka käiakse, kus kena pangatöötaja alati meelde tuletab, et tuleks ikka nende pangas II sammas teha

26 Okt 2007 11:44
Vasta viitega
Vasta
Ww, eks pankadel on ju oma klientidele oluliselt kergem müüa pensionifonde, igaüks kes sügisel pangakontoris käinud, teab, et soovitatakse tihti ka oma pensionifond ära vahetada.
Kliendibaas pankadel sedavõrd suur ja inimesed teevad II samba otsuse tihti väga pealiskaudselt, seega on LHV selles suhtes raskemas seisus müügi mõttes ja mahtu raskem korjata.
Aga eks meie selle II samba testi üks eesmärk olekski see, et inimesed rohkem vaataks, kuhu II samba fondid investeerivad ja milline on risk.

26 Okt 2007 11:55
Vasta viitega
Vasta
| viljarvaremae kirjutas: | ||
Sest enamik inimesi ei satu eriti tihti LHV-sse. Oma tavapangas ikka käiakse, kus kena pangatöötaja alati meelde tuletab, et tuleks ikka nende pangas II sammas teha |
Ma tegelikult arvan, et selline pangakontoris pidev pensionifondi pähemäärimine ei ole okei, eriti arvestades, et seda pakkuvad tellerid tihti ei oma eriti ülevaadet investeeringutest. Seega see oleks üks koht, mida Finantsinspektsioon peaks ilmselt reguleerima.

viljarvaremae / Kasutaja / Postitused: 18
26 Okt 2007 12:02
Vasta viitega
Vasta
Sõnale kena oleks pidanud lisama jutumärgid :)

ww / Kasutaja / Postitused: 17
26 Okt 2007 14:06
Vasta viitega
Vasta
lhv fond on siis selle lehe külastajate hulgas populaarsem kui mahud näitavad?

28 Okt 2007 14:06
Vasta viitega
Vasta
Kui LHV-s töötasin, siis mäletan analüüsi, et LHV pensionifondides on kliendid kõige kõrgema keskmise sissetulekuga - ma eeldaks, et LHV fondide keskmine klient on veidi ärksama mõtlemisega (kuna tuleb tegelikult sinna jõudmiseks pankade haardest vabaneda).
See ei tähenda, et teistes fondides investorid rumalad oleks, jutt on keskmisest kliendist ja pankades on kindlasti väga palju inimesi kinni püütud, kes üldsegi aru ei saa, mis talle nüüd pähe määriti.
Ja kui vaadata ülaloleva küsitlusi tulemusi, siis mahtudega võrreldes LHV fondide osakaal suurem, kuid ma arvan, et keegi ei hakka mulle vastu vaidlema, kui väidan, et tarkinvestor.ee kasutajad keskmisest internetikasutajast arukamad :)

29 Okt 2007 20:29
Vasta viitega
Vasta
Huvitav on ka see, et praegustest küsitluse vastajates on vaid üks valinud 25% või 0% osakaaluga fondi, mahustatistika järgi peaks neid olema ca. veerand.
Ma arvaks jällegi, et põhjus ärksa meelega kasutajates (aktsiate pika perspektiivi tootlus parem).

ander3 / Kasutaja / Postitused: 2
18 Nov 2007 00:25
Vasta viitega
Vasta
Minujaoks see kohustuslik pensioni samba värk suht kahtlane. Ma hetkel 18 ja maksan 2 sambasse iga kuu.
Ma ika arvan ,et kui ma pensionile lähen siis ma olen enamus sellest rahast kaotand. Tehakse mingi riigi seadus voi ma ei tea mis. 50 aastaga voib palju juhtuda

kivialune / Kasutaja / Postitused: 111
05 Juun 2008 20:20
Vasta viitega
Vasta
ander3, kahjuks on sul õigus. Pensionisambad iganenud idee ja mingit tulevikku see küll ei kindlusta.

| Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 | ||

25 Okt 2007 14:48
Vasta viitega
Vasta
Meie II samba pensionifondide testi juures pakuti välja, et võiks olla ka küsitlus, millise II samba pensionifondi on tarkinvestor.ee kasutajad valinud, teeme siis selle küsitluse ära.