www.tarkinvestor.ee -> Investeerimistooted

Investeerimistooted > Laidlaw & CO - libamaakler
Mine lehele 1, 2  Järgmine
< Tagasi foorumi "Investeerimistooted" teemade indeksisse uus teema >   vasta >

kristjan.lepik / TI / Postitused: 23576
05 Dets 2007 23:01
Vasta viitega
Vasta

Marius kirjutas:
Head sõbrad, vabandan et postituse sisu on seotud tänase börsipäevaga vaid niipalju, et see sündmus juhtus üle hulga aja taas täna. Aga võibolla oskab keegi nõu anda, millise foorumi alla see panna. Kristjan, ehk saad aidata ja teate õigesse kohta liigutada?

Teemaks on liba- ja muidu maaklerid. Nimelt sain äsja ühe telefonikõne USA-st, kus väidetav Laidlaw & CO maakler Justin Mendoza lubas mind lausa ratsarikkaks teha. Kontrollisin Kanada investeerimispankurite käest järgi, Laidlaw on tõepoolest USA vanim investeerimispank ja "oh heldene aeg, need kah veel tegutsevad". Varem käis firma peale nagu uni ning - oh üllatust - kõik nende prognoosid AAPL, UA jm kohta on viimseni täppi läinud. Ka täna testisin nende reaalseid turuteadmisi ja päris raske oli vaielda - igale argumendile leidsid nad viis vastu. Aga hirmsasti tahtsid kohe täna mind kliendiks ja kõne lõpuks tehingu sulgeda.

Ehk siit küsimus: kas kellelgi on olnud nimetatud firmaga kogemusi või on olnud sarnaseid kogemusi muude investeerimispankadega? Kui sinna ka raha panna (tavaliselt lubavad nad 30-50% tootlust 3 kuu peale), kas sealt üldse kunagi midagi tagasi saab? Boiler Room on hea näide. Avasin LHV-s Trader-konto IB (LHV Trader'i platvorm) originaaltrader'i asemel just põhjusel, et Tallinnas on olemas konkreetsed inimesed, kelle käest nõu küsida ja keda käki korral püssiga taga ajada, aga New York'is just iga päev ei käi.

Ühesõnaga - mida soovitate? Homme ma enam sellisele Hard Sell'ile vastu ei pane.

Marius, alati aitab siin üks küsimus: "Miks peaks mingi suur investeerimispank Kanadast proovima sinule Eestis aktsiaid pakkuda?" Ega ei olegi sellist põhjust.

Libamaaklerid valivad tihti sellise nime, mis sarnaneb mõne tuntub investeerimispanga nimele või on muidu auväärne.

Ühegi suure investeerimispanga maakler ei helista sulle lambist ja ei hakka aktsiaid pakkuma, rääkides suurest teenimisvõimalusest - enamasti on tegu pettusega. Kuid eks ahnus on inimlik ning tihti minnakse lõpuks ka raha kandmiseni. Mida reeglina enam kunagi ei nähta.

Eks minu poole on ka mitmel sellisel juhul pöördutud pärast raha ära kandmist ja ega siis pole midagi enam teha. Nii et hoidke eemale sellistest pakkujatest ja hoidke raha kindlate maaklerite juures.

mansaft / Kasutaja / Postitused: 493
06 Dets 2007 10:18
Vasta viitega
Vasta

kristjan.lepik kirjutas:

Ühegi suure investeerimispanga maakler ei helista sulle lambist ja ei hakka aktsiaid pakkuma, rääkides suurest teenimisvõimalusest

Ah tõesti? :)

08 Dets 2007 17:43
Vasta viitega
Vasta

Mansaft, ehk täpsem sõnastus oleks olnud "ühegi suure lääne investeerimispanga maakler ei helista sulle Eestisse ja ei hakka aktsiaid pakkuma" ... sellist situatsiooni praktikas on tõepoolest raske ette kujutada.

EDIT: Selline kõne siis:
- Hi, is this Vello?
- Jes.
- Hi Vello, this is Joey Grantham, Head of Sales from the London office of Goldman Sachs, would you be able to listen to a great offer for a minute?
- Jes, I like offer.
- Vello, our research team is constantly digging for hidden gems in global markets and I think we have just found one again. Plumberg Tech is so undervalued right now - market somehow does not see the great value the company has. If the market sees the potential the stock will be up 2 or 3 times in notime.
- Jes.
- Vello, would this be interesting to you?
- Jes.
- Could you give me an estimation what would be your participation in this deal?
- Vhat?
- How much money would you invest in Plumberg?
- My Opel just had buyer, I have money, 1000 euros.
- Excellent, just excellent. Our Vice President will fly over tomorrow and we can have the deal signed really quick. I am really thankful that you found some time for me and I think this could be a start for a great cooperation.
- ?
- Thanks a lot, have a great evening, bye-bye.
- Goodbai

daman / Kasutaja / Postitused: 15
10 Dets 2007 16:39
Vasta viitega
Vasta

Braavo Kristjan! Sai lõuatäie naerda.

walmart / Spetsialist / Postitused: 1883
11 Dets 2007 20:00
Vasta viitega
Vasta

The Evolution of an Investor (link nädalavahetuse lugemisnurgast)

Kristjan, selles artiklis tegeles Blaine Lourd oma karjääri alguses sarnase asjaga - ehk telefonimüügiga nimekates investeerimispankades.

Tarantel / Kasutaja / Postitused: 1268
11 Dets 2007 20:08
Vasta viitega
Vasta

Ja mis aasta oli siis? 65? Arvuteid oli maailmas 30 tükki? ;)

16 Dets 2007 19:43
Vasta viitega
Vasta

Walmart, eks telefonimüüki ole ka USA suuremates investeerimispankades, ka sellist, kus võõrale inimesele helistatakse.

Kuid ma ei tea küll, et seda viimast keegi oleks põhjendatuks pidanud Eesti kodanikele pakkuda, siia helistab ikka selline põhjakihi läheduses opereeriv kontingent ...

31 Jan 2008 00:46
Vasta viitega
Vasta

Vaatamata sellele, et Aafrikas pole kunagi olnud riiki nimega Anjouan, investeeris ETV «Pealtnägija» andmetel ligi kaks tuhat eestlast raha selle fantoomriigi Liberty-nimelisse panka.

PM: «Pealtnägija»: Liberty panga petuskeem puudutas 2000 Eesti investorit

Mul tekkis kaks küsimust:

1) Mitme meetrise diameetriga kivi peab inimesele pähe kukkunud, et ta paneb 400 000 krooni sellise jama sisse?
2) Millise hinnangu võiks Eesti riigile anda selle eest, et nendel sulleritel nii kaua lasti siin toimetada? (variandid: masendav / **** / lootusetu).

privador / Kasutaja / Postitused: 1556
31 Jan 2008 06:19
Vasta viitega
Vasta

Eestis on 1mill+ inimest.Arvestades seda valimit on seal igasuguseid sulelisi ja karvalisi.Kindlasti ka mingi % pooldab nt Ustimenko tapmisi.Midagi absaluutset siin ilmas pole.
Kui isegi riigikogulased ja professorid läksid Nigeeriasse 90-ndatel kirjade õnge,mis siis poolearulistest rääkida.
Eks need kelmid mängivad inimese ahnuse peale.Lisaks eestlane ju oma olemuselt teeb iseseisvalt toimetusi,pole ju vaja sõpradele avaldada tasuvat äriplaani!

rossbach / Kasutaja / Postitused: 57
31 Jan 2008 10:55
Vasta viitega
Vasta

Jah, inimesete ahnus ja lollus ei tunne piire. Kuulsin juhtumist, kus üks selline rumal inimene otsustas oma säästud "investeerida" sinna "panka" vaatamata sellele, et tema panga esindajad püüdisid talle selgeks teha, et tõenäoliselt on tegemist petuskeemiga. Olgu öeldud, et kuna summa oli piisavalt suur, siis ei rääkinud inimesega ainult pangateller, vaid ka kõrgema taseme spetsialistid ja juhid.

26 Mai 2008 13:35
Vasta viitega
Vasta

Päris mitmelt poolt on kuulda, et pakutakse otsingumootori Masterseek aktsiatesse investeerimisvõimalust.

Näitena toodud siis Google ja Youtube'i edu, kuid Masterseek on nendega täiesti võrreldamatu.

Väga suure tõenäosusega on tegu petuskeemiga - HOIDKE EEMALE!

priitp (originaal) / Kasutaja / Postitused: 295
26 Mai 2008 14:21
Vasta viitega
Vasta

Mullegi pakuti.

Selline punt siis: Venture Alliance Partners A/S, Hauser Plads 32, 4. sal, DK-1127 Copenhagen, Denmark
Tel.: +45-70234477, Fax: +45-69802840, Email: information@venpar.com

26 Mai 2008 14:29
Vasta viitega
Vasta

Ja piisab tegelikult ainult kahe-minuti analüüsist:

http://www.alexa.com/data/details/traffic_details/masterseek.com

Alexa näitab, et see suurepärane otsingumootor masterseek.com jääb külastatavuselt www.epl.ee saidile alla.

jim / Proff / Postitused: 697
26 Mai 2008 16:36
Vasta viitega
Vasta

Ülivinge sait on.. otsisin testiks kahte suvalist börsifirmat.. ühte ei leidnud ja teise peale sain veateate.

apheks / Kasutaja / Postitused: 1
08 Juun 2008 23:25
Vasta viitega
Vasta

pakuti mõned kuud tagasi kah. Kui pärisin miks taani firma esindaja lõuna-hispaanias resideerub (meili järgi) ja miks selle firma ning masterseek.com lehed ühe ja sama tsehhi teenusepakkuja juures asuvad (kusjuures enam ei asu) oli vastuseks pikk paus. rohkem ma sellest mehest ei kuulnud.

27 Sept 2008 11:29
Vasta viitega
Vasta

Tuli mulle selline e-mail, tundub täiesti klassikalise mudeli järgi petusskeem. Olge siis teised ka ettevaatlikud.

Mulle helistas Jaapanist maakler nimega Simon Davis ja ütles, et ta töötab
maaklerfirmas Cornerstone Worldwide (www.cornerstone-worldwide.com) ja tahab
mulle pakkuda head investeerimisvõimalust. Tegemist oleks Westinghouse Air
Brake Company tütarfirma Wabtec www.wabtec.com aktsia noteeritud NYSE
nimekirjas, sümbol WAB. Jutt oli kahtlane, et uuel nädalal tuleb uudis
lepingu sõlmimisest India Raudteega ja aktsia hind läheb taevasse. Pakkus
500 aktsiat jne. Jutt oli selline, nagu filmis "Kuidas teenida miljon
dollarit".
Ma mängisin natuke kaasa ja palusin saata endale dokumendid tehingu
sõlmimiseks. Samas olen 100%, et tegemist odava pettusega.
Kas sa oled enne ka kuulnud sellise nimega tegelastest?

Heiti14 / Kasutaja / Postitused: 350
27 Sept 2008 14:03
Vasta viitega
Vasta

Huvitav oleks nüüd selle aktsia tegevust järgmisel nädalal jälgida.

Ehk on variant, et pakkuja teab tõesti mingit infot mida veel teised ei tea ning seda pakub. Kui klient esimese korraga õnge ei lähe, siis helistab hiljem tagasi kui räägitud aktiaga on täpselt nii läinud nagu lubas. Ning seekord käib välja järgmise ettevõtte aktsia, mis kohe peaks üles lendama ja ehk isegi lendab. Eelmisest korrast on tal üpris tugevad trumbid käes juba - jama ta ju ei aja, teab tõest infot - ning klient võibki kiiresti liimile jääda. Uus aktsia võib ka lubatud lennu teha, kuid see klient ei näe rohkem ei oma raha ega aktsiaid mida lubati!

Ehk siis... mõni turutegija ajab kahe otsaga äri - "ametlik päevatöö" maaklerina mõne ettevõtte juures kus tõesti sellist infot liigud, mida teised ei tea veel, ning samas tegutseb ka "kohakaaslusena" mõnes petturitepundis.

On sellistest maakleritest kuulda olnud ning mõni selline tegelane ka tabatud?

marct / Kasutaja / Postitused: 86
27 Sept 2008 16:09
Vasta viitega
Vasta

Tavaliselt kui keegi teab mingit tõelist inffi, siis ei hakata teise maailma otsa helistama võhivõõrale inimesele vaid teatatakse parimatele sõpradele või sugulastele.
Mina kahtlustan, et kutt ajab ehk aktsia tõusule küll, eriti kui võimalikult palju investoriportaale läbi helistab. Puhas telefonimüük ja reklaam. Boonuseks paljude ostuhuvi tõttu aktsia lenduminek.

peetri / Kasutaja / Postitused: 157
03 Okt 2008 16:01
Vasta viitega
Vasta

kristjan.lepik kirjutas:
Tuli mulle selline e-mail, tundub täiesti klassikalise mudeli järgi petusskeem. Olge siis teised ka ettevaatlikud.

Mulle helistas Jaapanist maakler nimega Simon Davis ja ütles, et ta töötab
maaklerfirmas Cornerstone Worldwide (www.cornerstone-worldwide.com) ja tahab
mulle pakkuda head investeerimisvõimalust. Tegemist oleks Westinghouse Air
Brake Company tütarfirma Wabtec www.wabtec.com aktsia noteeritud NYSE
nimekirjas, sümbol WAB. Jutt oli kahtlane, et uuel nädalal tuleb uudis
lepingu sõlmimisest India Raudteega ja aktsia hind läheb taevasse. Pakkus
500 aktsiat jne. Jutt oli selline, nagu filmis "Kuidas teenida miljon
dollarit".
Ma mängisin natuke kaasa ja palusin saata endale dokumendid tehingu
sõlmimiseks. Samas olen 100%, et tegemist odava pettusega.
Kas sa oled enne ka kuulnud sellise nimega tegelastest?

Täpselt sama jama samas sõnastuses pakuti ka täna mulle. Lõpuks läks asi nii tüütavaks ja viskasin lihtsalt toru hargile. Õtlesin, et sama hästi võiks ise selle aktsia osta aga hasartmängudega ei tegele.

12 Dets 2008 01:05
Vasta viitega
Vasta

Mnjaa, selline kiri tuli selle foorumi peale Ungarist :

Tsiteerin::

Dear Sir,

I have just found your writing about Simon Davis, cornerstone-worldwide.

This person has also called me and unfortunately I had a deal with him. Now I am trying to ask back my money buti t is more difficult than I thought.

I don’t understand what you wrote in the webpage because I don’t speak your language, but do you think I can say good-bye to my money?
Regards,

Ega midagi muud teha polnud kui ta juhatada Ungari finantsinspektsiooni juurde, kuid eks raha sealt tagasi saada ilmselt lootust ei ole.

uus teema >   vasta >     Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2