www.tarkinvestor.ee -> Alustajate foorum

Alustajate foorum > Monster Beverage Corporation (MNST) split eile
< Tagasi foorumi "Alustajate foorum" teemade indeksisse uus teema >   vasta >

croff / Kasutaja / Postitused: 14
07 Veeb 2012 18:47
Vasta viitega
Vasta

Tere!
Mul on üks asi natuke arusaamatu. Ma harrastan ajaviiteks virtuaalset investeerimist. Eile oli antud ettevõtte split 2 to 1. Short sellisin kunagi varem endale u. 1300 aktsiat. Olen varem ka sarnases situatsioonis olnud kus on 2 to 1 või siis veel mingi suurem arv väiksemaks. Ühesõnaga reverse split kui ma ei eksi. Varem olen selliste tehingute pealt korralikult teeninud aga eile üllatuseks oli kahjum -91 või rohkemgi protsenti. Varem ma olen teinud samamoodi EL ja ROST aktsiatega ja läks hästi. Kuidas saaks kasu lõigata nende splitimiste pealt?

pahurik / Kasutaja / Postitused: 510
07 Veeb 2012 22:09
Vasta viitega
Vasta

Antud juhul oli ju tegemist splitiga, mitte revers splitiga. St iga aktsionär sai teise aktsia juurde.
Monster Beverage Corp. Declares Two-for-One Stock Split- On February 15, 2012 each stockholder will receive one additional share of common stock for each outstanding share of common stock held at the close of business (Eastern Time) on February 6, 2012. Upon completion of the stock split, the number of outstanding shares of the Company's common stock will double to approximately 174.3 million shares.
Ka EL ja ROST olid splitid. Revers split on kui näiteks 10 aktsia omanik saab asemele 1 aktsia. Revers split on levinud väga odavaks muutunud aktsiate puhul, et tõsta nende hind näiteks paljudele investeerimisfondidele piiriks oleva 5 dollarini.
Splittimise pealt otsest kasu ei saa lõigata, küll on tavaliselt aktsial peale splittimist taas kergem tõusta:P
Seleta mismoodi sa EL ja ROST pealt kasumit teenisid?
MNST puhul peaksid 15 veebruaril miinusest uuesti lahti saama, sest siis kantakse uued aktsiad aktsionäride kontodele ja teoorias peaks aktsia hind 50% kukkuma. Saan aru, et kuna oled aktsiad laenanud maaklerilt, siis pead neid nüüd topeltkoguse tagasi andma, sealt ka hetke paberil kahjum.

07 Veeb 2012 23:10
Vasta viitega
Vasta

EL ja ROST ma ei oska praegu seletada kuna Investopedias on mingi error ja ei saa sisse sinna täna. Aga ma ise olin ka üllatunud kui vaatasin et (ma ei mäleta koguseid ja ostuhindu) u. 30k $ oli ühe päevaga tulnud. Siis hakkasingi panustama splittidese. Muidu provin jägida erinevaid tulemuste teatamisi ja siis sealt pealt teenida. Praegu on jah natuke hapu seis. Kuni eilseni olin suutnud Aastaga teha 100k $ 170k $ mis on minu arust päris hästi ja nüüd siis kukkusin pea 90k $ peale.

07 Veeb 2012 23:29
Vasta viitega
Vasta

arvan, et su paberkonto on siiani mingi kala maha pannud, niimoodi ikka rahateenimine ei käi:P
See viimane kahjum peaks kaduma peale 15, st tundub, et seekord läks nii nagu pärisrahaga peaks.

08 Veeb 2012 18:33
Vasta viitega
Vasta

Kas tegemis on siis mingi Investopediale omase anomaaliaga!? Ma võtan praegu tehinkute ajaloost sulle:
5 dets. short stock ROST 700tk hind 93,20$. 16 dets. Cover stock ROST 700tk hind 46,83$. ROST oli sama moodi 2 to 1 nagu MNST'ki
ROST'i kohta, et 29 nov oli split recorded e. siis kui sel päeval veel paadile jõuad sõidad kaasa v? Payable date oli 15dets ja ex-date payable stock oli 16 dets. Ma ei saa nendele terminitele ka pihta päris hästi.
Ja samamoodi läks ka EL'iga seal oli shortimise hind u. 110$ ja katsin 57$ga. Kui vaadata aktsiate hinnakõverat graafikus siis seal mingeid selliseid hüppeid ei näe. MSNT oli ka et short sellisin 105$ millegiga ja siis plaks oli purchase price 48$ või midagi. Nüüd 15 veebruar on veel üks tulemas 1 to 5 WH WSP Holdings Ltd. Vaatab mis sellega juhtub.

ymmi / Kasutaja / Postitused: 760
08 Veeb 2012 18:52
Vasta viitega
Vasta

Mul on 20 euri. Võtan kätte ja vahetan selle kahe 10 eurise vastu. On mul nüüd raha rohkem või vähem?

08 Veeb 2012 19:21
Vasta viitega
Vasta

Ei ole. Aga mis moodi need kasumid ja kahjumid siis tulevad?

08 Veeb 2012 19:38
Vasta viitega
Vasta

croff kirjutas:
Ei ole. Aga mis moodi need kasumid ja kahjumid siis tulevad?

Kirjutasin eespool, et kasumit ei ole, vaid, et see on su paberkonto mingi kala. Kui juba investopediat kasutad, siis loe, mis seal kirjutatakse, ehk saad aru.
http://www.investopedia.com/ask/answers/05/shortsalesplits.asp#axzz1loDDjhrt

uus teema >   vasta >    
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1