www.tarkinvestor.ee -> Börsipäevikud

Börsipäevikud > US - investeerimine fundamentaalide baasil
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 29, 30, 31
< Tagasi foorumi "Börsipäevikud" teemade indeksisse uus teema >   vasta >

ymmi / Kasutaja / Postitused: 760
18 Märts 2012 19:33
Vasta viitega
Vasta

US, kogu sind huvitav punt on dividendistockid. Kuigi need ei ole liikunud (need kuradid ei liigugi kuskile, vähemalt minu arusaamisest hinnaliikumistest), oled sa jäänud ilma nende divikatest. Kolm pilkku kopikad yieldi.

Walmart on aga alati lihtsalt suure hunniku tegija olnud, kas siis tähelepanu saamiseks või mingil meditsiinilisemal põhjusel. Veider, et suur mees, kel oma arvamus, seda läbi ei näri.

US / Proff / Postitused: 1117
18 Märts 2012 19:48
Vasta viitega
Vasta

Jah, minu huvi on suures osas dividendistockid. Aga mitte dividendide pärast, vaid nende ettevõtete võime pärast inflatsioonilises keskkonnas oma hindu tõsta ja marginaale säilitada. Näiteks PEP, KO, Danone on mulle läbi aegade huvi pakkunud veel veeressursi üle õiguste omamise tõttu. Kui loodusvaradest rääkida, siis mulle meeldib kulla, nafta jms kõrval just mäng vee väärtusele. See on muidugi pikaajaline mäng, aga kui arvestada, et 22a-ga on maailma elanikkond kasvanud 5,1mld-lt 7mld-ni, siis veemured võivad tekkida ka kiiremini kui täna ootame.
Ega siis minu aktsiatest väljasolev raha ka päris nulli peal ei ole. Kui nende aktsiate dividendide pealt võetav tulumaks (30%) maha võtta, siis ma arvan, et minu deposiitide intressitulu ja nende aktsiate dividend on võrdses suurusjärgus.
Nii et aktsiate hinnamuutus on võrdne minu võidu/kaotusega, millest ma ilma olen jäänud. Ma usun, et minu jälgitavatele aktsiatele on inflatsiooniline keskkond ideaalne. Kuna viimase 2a jooksul ei ole ikkagi inflatsioon kuhugi märkimisväärselt liikunud (alla 5% aastainflatsioon ei ole kõrge inflatsioon), siis ei ole ka need ettevõtted populaarseks saanud. Väga hea, et veel ei ole.

kristjan.lepik / TI / Postitused: 31809
18 Märts 2012 20:17
Vasta viitega
Vasta

pahurik kirjutas:

Ja palun kommenteeri siis selle pika üldjutu asemel ka väiteid, et inflatsioon on 50+% ja kuld 10000 ning ES sama ajal alla 1000?

Kas US ka nii prognoosis? Ma ilmselt kogu teksti ei ole siin ka lugenud, kuid ei meenu praegu. Samal ajal see ilmselt tehtav küll ei ole.

Küll aga ma arvan, et selle rahatrüki üks kõrvalnäht saab olema korralikud moonutused - tuleb lähiaastatel ilmselt üsna erakordseid liikumisi turgudel ning varades saab olema kohati volatiilsus väga kõrge. Seega kui ma isiklikust vaatevinklist võtan, siis näiteks nii, et ühel hektel S&P 500 jõuab 1000 lähedusse ja 6-12 kuud enne/peale seda kuld näiteks 2500 ära käib, siis see on küll täitsa võimalik sündmuste kulgemine.

walmart / Spetsialist / Postitused: 1991
19 Märts 2012 01:58
Vasta viitega
Vasta

pahurik kirjutas:

Ja palun kommenteeri siis selle pika üldjutu asemel ka väiteid, et inflatsioon on 50+% ja kuld 10000 ning ES sama ajal alla 1000?

Kuna kuld 5 000-10 000 ja ES alla 1000-de on minu ennustused, siis selgitan ise.

Kõigepealt kullast. Minu kulla ennustus põhineb 100 protsenti kulla stooril. Buum kestab täpselt nii kaua, kui stoori müüb. Kullal on parim võimalik stoori - aina kasvav hirm ja ebakindlus riikide ja nende valuutade suhtes. Kulla müügimeestel on ilmselt veel lugematu arv põhjusi varuks. Seal ei ole mingit P/E taset ega muud ankrut, mis seda päris maailmaga seoks. On väga palju inimesi, kes veel kulda ei oma ja finantsmaailmas on väga palju lahendamata probleeme, mis varem või hiljem endast märku annavad.
Mina ennustan väga jõhkrat maaniat ja masside hullumist. Ma ennustan poliitilise ebakindluse kasvu, sotsiaalseid rahutusi, relvakonflikte - ma ei ole paraku üksi - väga populaarne call.
Kui ma küsin endalt, kas kuld omab eeldusi, et võtta Hollandi tulbimaania mõõtmeid? Jah, pinnas on äärmiselt toitev.

Seejuures, ma olen seni (erinevalt US-ist) olnud üsna deflatsiooni-usku vend. Kulla puhul piisab ka inflatsioonihirmust - ükskõik millisest hirmust. Isegi deflatsiooniline keskkond hullunud masse ei häiriks.

ES alla 1000-de. Seda tuleks pikemalt põhjendada. Kuid lühidalt, igal juhul ei ole ES alla tuhande ja samal ajal kuld, ütleme 5-10 tuhat, kuidagi moodi üksteist välistavad. Need on täiesti erinevad loomad, kes saavad üksteisest sõltumatult hakkama.
Mis juhtus 90-ndatel? Aktsiaturud panid igal pool maailmas pöörast tõusu, Nasdaq kerkis 10-15x. Räige inflatsioon!?
Mida tegi kuld samal ajal? Kuld ei teinud absoluutselt mitte midagi, peale selle, et langes 30-40 protsenti.
Pahurik, seleta mulle, kuidas sai kuld aastatel 1990-2000 langeda? Kas tõesti raha väärtus selle 10 aasta jooksul suurenes?

US / Proff / Postitused: 1117
19 Märts 2012 12:17
Vasta viitega
Vasta

Tsiteerin::
Seejuures, ma olen seni (erinevalt US-ist) olnud üsna deflatsiooni-usku vend.

Kusjuures mina olen viimase 6-12 kuu jooksul oma inflatsiooniootusi mõnevõrra rohkem tulevikku lükanud. Ma olen uskunud, et see n-ö crash toimub palju järsemini ja kiiremini. Võtame kasvõi Lõuna-Euroopa teema. Aprillis 2010 oli esimene kord, kus see suurelt pildile tuli. Nüüd on kohe aprill 2012 ja siiani on suudetud vaikselt õhupallist õhku välja lasta. Ma arvan, et varem või hiljem tekib ületamatu konflikt võlgnike ja võlausaldajate vahel niikuinii, sest sealt ei ole sõna otseses mõttes midagi võtta. Pigem on küsimus, kes sinna veel on nõus juurde andma. Aga ma oleks seda ületamatut konflikti oodanud juba varem. Ja see ületamatu konflikti tekkimine on esmane eeldus, mis viib sündmusteni, mis hakkavad toitma kõrgemat inflatsiooni tulevikus. Paljudel juhtudel on nii, et prognoositu toimub hiljem, kuid oluliselt järsemalt. Ka seekordne pole vist erand. Seda murdepunkti on lihtsalt võimatu leida, makro võib aastaid üle vindi minna.
Sama on kullaga. Nagu ma ütlesin, vabatahtlikult ma selle metalli hinda ei tahakski ennustada. See on 1 varadest, millega saab "ketikirja" tüüpi mängu mängida aastaid. Tuleb lihtsalt uus uskuja leida, kellele kallimalt maha müüa. Potentsiaali on meeletult. Kui kogu maailm usub, et see on ainus kindel asi siin ebakindlas maailmas ja hind ei oma tähtsust, siis 3-kordne ülahinnatus, mis kestab 5-10a pole üldse mingi probleem.

marcos / Kasutaja / Postitused: 30
24 Märts 2012 15:41
Vasta viitega
Vasta

kristjan.lepik kirjutas:
pahurik kirjutas:

Kas US ka nii prognoosis? Ma ilmselt kogu teksti ei ole siin ka lugenud, kuid ei meenu praegu. Samal ajal see ilmselt tehtav küll ei ole.

Küll aga ma arvan, et selle rahatrüki üks kõrvalnäht saab olema korralikud moonutused - tuleb lähiaastatel ilmselt üsna erakordseid liikumisi turgudel ning varades saab olema kohati volatiilsus väga kõrge. Seega kui ma isiklikust vaatevinklist võtan, siis näiteks nii, et ühel hektel S&P 500 jõuab 1000 lähedusse ja 6-12 kuud enne/peale seda kuld näiteks 2500 ära käib, siis see on küll täitsa võimalik sündmuste kulgemine.

Kõik taandub lõpuks ju küsimusele mida keegi usub ja mida mitte. Kas ma usun, et oskan turgu numbriliselt ette ennustada või mitte?
Analüütikutest saan ma veel aru. Kuidas sa ikka maailmale ütled ,et ma ei tea kuhu turg liigub. Ilus on ju ikka mingi number välja käia, jätab võib-olla targema mulje.
Kui just raha selle eest ei saa, on see minu meelest küll üks paras meelelahutus. Kõik me teame mitmed näiteid kus erinevad (kahtlemata väga targad ja pika kogemusega) gurude ennustusvõime on pehmelt öeldes olematu.
Lisaks, tahame või ei, kõik me oleme kallutatud.Eriti kehtib see inimeste puhul kes just avalikult oma ennustusi( pikemas või lühemas perspektiivis)välja käivad. Sealt see pidev eneseõigustamine tuleb. Kas mitte juba Graham ei kirjutanud ,et ennustamisega muutub investor aktsiaturu vangiks. Ja see lõpeb teadagi kuidas.

Muidugi on võimalik , et sp500 jõuab 1000 punktini, aga tegelikult peaks mainima, et võib jõuda ka näiteks 1700 punktini.

Tegelikult tuleb nende numbritega mängimise peale mulle alati meelde Burton Malkieli sõnad:

"There are only three kinds of financial prognosticators: those who don`t know, those who don´t know they don´t know, and those who know they don´t know, but get paid big bucks to pretend they know."

grrr / Kasutaja / Postitused: 3
27 Juun 2012 01:27
Vasta viitega
Vasta

kvartal möödas, kas tõesti pole vahepeal ühtegi mõtet siginenud või tegu toimunud?

pahurik / Kasutaja / Postitused: 511
22 Aug 2012 22:03
Vasta viitega
Vasta

grrr kirjutas:
kvartal möödas, kas tõesti pole vahepeal ühtegi mõtet siginenud või tegu toimunud?

mis sa siin ikka kommenteerid, kui ootad krahhi ja turul on uued tipud....

uus teema >   vasta >     Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 29, 30, 31
Lehekülg 31, lehekülgi kokku 31