| Alustajate foorum > 1.000.000 EUR |
|---|
| Mine lehele Eelmine 1, 2, 3, 4 Järgmine |
| < Tagasi foorumi "Alustajate foorum" teemade indeksisse | uus teema > vasta > |
SuetGold / Kasutaja / Postitused: 69
23 Juun 2012 19:24
Vasta viitega
Vasta
| pahurik kirjutas: |
| 20k ei ole nüüd nii meeletu summa, et seda kokku ei saa laenata kui raha nii kindlalt tuleb. Vaadates millal siin see tööotsimise teema oli, siis ei ole eriti uskujaid sellesse rahamasinasse. Eks teiste rahaga riskivabalt kaubelda ole muidugi mõnus, ise ka ei ütleks ära. Ma ei ole pahatahtlik, aga ütlen otse välja, et kui keegi suudab stabiilselt kauplemisega raha teenida, siis kapitali leidmine ei ole mingi probleem.
Kui ma õigesti mäletan, siis tradingfirma pakkus sulle võimalust ühendust võtta ja tulemuste ettenäitamisel ka kapitali kauplemiseks, ju siis ikka ei olnud reaalseid tulemusi ette näidata. |
Kellele on üks summa suur, kellele väike.
Olen siin foorumis ainukene, kelle tulemused on avalikud. Ja kaheksa kuu pikkune kauplemisajalugu peaks ka näitama, et tean, millest räägin.
Miks ei ole seni kapitali leidnud? Et kauplemisel liigseid riske mitte võtta on vaja piisavalt kapitali. Küsisin Sinu nimetatud ettevõttelt 100 000€.
Pahurik, ma ei jõua Sinuga igas teemas vaielda. Minu pakkumine on lihtne. 20 000€ investeeringu eest annan poole aasta pärast tagasi 100 000-500 000€ suuruse konto, mida tasustatakse 20% tulust high watermark-i järgi. Ja kui mõlemale poolele sobib, olen valmis seda ka edasi haldama.

pahurik / Kasutaja / Postitused: 511
23 Juun 2012 19:34
Vasta viitega
Vasta
mine puhu oma skämmi omanimelises teemas, siis ei pea "igas" teemas kommenteerima. Paberil võib igaüks tootlust näidata ja ju kauplemisfirma sai ka aru, millega tegemsist, meestel on sellel alal piisavalt kogemust.
Naeruväärne on rääkide, et suurema summaga on väiksemad riskid. Kes keelab 20k kontoga 5x väiksemaid tehinguid teha, risk on siis sama. Lihtsalt 100k saab kauem põletada, ses mõttes on õigus:P

23 Juun 2012 19:56
Vasta viitega
Vasta
| pahurik kirjutas: |
| mine puhu oma skämmi omanimelises teemas, siis ei pea "igas" teemas kommenteerima. Paberil võib igaüks tootlust näidata ja ju kauplemisfirma sai ka aru, millega tegemsist, meestel on sellel alal piisavalt kogemust.
Naeruväärne on rääkide, et suurema summaga on väiksemad riskid. Kes keelab 20k kontoga 5x väiksemaid tehinguid teha, risk on siis sama. Lihtsalt 100k saab kauem põletada, ses mõttes on õigus:P |
Minu palk oleks olnud kindel suurus. Ütleme 1k kuus. 20k-sest kontost oleks juba ainüksi minu aasta palk 2/3-ku. 100k-sest aga 12%. Saad ehk aru, mida mõtlen, et ohutuks kauplemiseks on vaja piisaval hulgal kapitali.

vuudi ja hose / Kasutaja / Postitused: 300
25 Juun 2012 09:32
Vasta viitega
Vasta
| SuetGold kirjutas: | ||
Minu palk oleks olnud kindel suurus. Ütleme 1k kuus. 20k-sest kontost oleks juba ainüksi minu aasta palk 2/3-ku. 100k-sest aga 12%. Saad ehk aru, mida mõtlen, et ohutuks kauplemiseks on vaja piisaval hulgal kapitali. |
Ma ei ole võibolla päris kursis tänapäeva uute reeglitega aga vanasti oli vähemasti kombeks enne tulemust näidata ja siis palka küsida. Aga jah, nalja peab saama, ikka on nii, et kellel pole, on kõige suurem spetsialist teiste raha "kulutama". Ja eks sellise tootluse juures on ikka naeruväärne see 1000euri kuus, peaks vähemasti 10keuri olema, seega võiks summad ikka kordades suuremad olla mis investorid anda võiks.

privador / Kasutaja / Postitused: 2115
25 Juun 2012 14:50
Vasta viitega
Vasta
ma võin omast kogemusest rääkida, et paberil kauplemine ja REAALNE kauplemine on 2 eraldi maailma.

27 Juun 2012 16:02
Vasta viitega
Vasta
Te olete minu pakkumist valesti mõistnud.
Esimesel kuuel kuul oleks tootlus olematu. Sellest tulenevalt oleks ka risk...väiksem. Kuid mitte olematu.
Aga tühja sellest kõigest. See vbl ei olegi hea plaan ja on päris suur tõenäosus, et see ei õnnestuks/ see kukuks läbi.
Tahaksin aga küsida... Nagu ma olen aru saanud pole minu tulemused piisavalt head. Kuid millised nad peaksid olema, et Teile sobida?
Antke abi! Antke parameetrid!

27 Juun 2012 16:10
Vasta viitega
Vasta
| SuetGold kirjutas: |
| Te olete minu pakkumist valesti mõistnud.
Esimesel kuuel kuul oleks tootlus olematu. Sellest tulenevalt oleks ka risk...väiksem. Kuid mitte olematu. Aga tühja sellest kõigest. See vbl ei olegi hea plaan ja on päris suur tõenäosus, et see ei õnnestuks/ see kukuks läbi. Tahaksin aga küsida... Nagu ma olen aru saanud pole minu tulemused piisavalt head. Kuid millised nad peaksid olema, et Teile sobida? Antke abi! Antke parameetrid! |
Kuidas see risk siis väike on kui sulle 100k euri antakse? Nagu näha ei ole sa ise ka päris kindel endas, kuidas siis teised saaksid oma raske vaevaga teenitud raha sulle usaldada? Ja üldse, ega meid ei olegi siin vaja veenda, kõigepealt pead ise riskid võtma ja OMA rahaga tulemust näitama REAALSEL kontol ja siis seda tehes regulaarselt ütleme aasta aega võid alles "kliente" püüdma minna.

27 Juun 2012 16:13
Vasta viitega
Vasta
Ja sellel reaalsel kontol peaks olema...kui palju?

27 Juun 2012 22:04
Vasta viitega
Vasta
| Ja sellel reaalsel kontol peaks olema...kui palju? |
mis seal vahet palju seal on, olgu või 2k, tähtis on pikaajaline stabiilne teenimine reaalis, mitte paberil paugutamine, seda me oskame kõik.

28 Juun 2012 10:06
Vasta viitega
Vasta
Kõik oskavad aga keegi ei tee. Mul läheb veel aega, et see live konto avada. Seni paugutan aga paberil edasi. Pahurik, soovid äkki minuga ühineda? Või Sina ei kuulu nende kõigi oskajate sekka?

zone / Kasutaja / Postitused: 156
28 Juun 2012 11:48
Vasta viitega
Vasta
pahurik ja vuudi, kes alljärgnevatest Eesti varahalduritest/fondijuhtidest riskivad isikliku rahaga? Mitte keegi..üle 95% fondi mahust moodustavad kliendi varad. Kas uue (karjääri alustava) fondijuhi ametisse asudes on kliendile teada tema eelneva 1-3a. trackrecord..ei ole, sest selline asi lihtsalt puudub. Finantssektori reaalsused võiks endale ikka selgeks teha, muidu peab Kristjan Tark Investori ümber nimetama Sauna Naiseks.
* kitsalt riski võtmise seisukohast on trading ja investing (aktsiafondi haldamine) samaväärsed
- Fond 12 kuud 3 aastat 5 aastat
LHV Pärsia Lahe Fond B -0.38 7.64 0
LHV Maailma Aktsiad Fond B -14.67 2.18 0
SEB Concept Biotechnology Fund 35.98 23.91 0
SEB Eastern Europe Fund ex Russia -22.16 10.04 -10.41
SEB Medical Fund 17.64 16.16 2.4
Swedbank Kesk-Aasia Aktsiafond -22.63 6.32 -19.69
Swedbank Ida-Euroopa Aktsiafond -18.24 6.91 -24.97
Swedbank Venemaa Aktsiafond -17.98 14.78 -11.74
Trigon Balkani Fond -16.57 1.01 0
Trigon Arenevate Turgude Agrisektori Fond -42.13 -12.6 0
Trigon Arenevate Turgude Finantssektori Fond -15.34 5.27 0
Kauplemise etappidest:
1. Research
2. System development
3. SIMULATION - PAPER TRADING
4. Trading small size
5. Trading large size
Kui siin keegi väidab, et paper tradinguga suudab igaüks teenida siis palju õnne, meil on realiseerimata tulu lademetes. Realiseerimiseks palun tehke järgmist - helistage ettejuhtuvasse riskifondi ja hakake neile trading ideid reaalajas ette ütlema, sealsed traderid teevad ülejäänu. Või on see sama stressirohke kui päris kauplemine ;)
Analüüsides SuetGold lähenemist siis viimase 50-ne gbp/usd tehingu põhjal järeldub:
* eelis saadakse averaging down abil..seega no edge
* 100K tehingu suuruse juures oli avatud positsioonidega portfelli langus 18%, samas kui max tõus 2% ja kogukasum vist 1.5%. Kui sinna juurde arvestada slippage (ja tehingutasud?) siis on tegemist kõrge riski ja väikese tulu potentsiaali või kahjumliku süsteemiga.

28 Juun 2012 13:08
Vasta viitega
Vasta
| zone kirjutas: |
| Analüüsides SuetGold lähenemist siis viimase 50-ne gbp/usd tehingu põhjal järeldub:
* eelis saadakse averaging down abil..seega no edge * 100K tehingu suuruse juures oli avatud positsioonidega portfelli langus 18%, samas kui max tõus 2% ja kogukasum vist 1.5%. Kui sinna juurde arvestada slippage (ja tehingutasud?) siis on tegemist kõrge riski ja väikese tulu potentsiaali või kahjumliku süsteemiga. |
Enda kaitseks sooviksin lisada, et neid tehinguid tuleks vaadelda kontekstis, kus nad on tehtud. ZT-ris makstakse tehingute arvu pealt. Paratamatult jätab see oma jälje.
GBPUSD tulemused muutuvad oluliselt kui analüüsid kõiki 118 tehingut.
Slippage on keskmiselt 0,5 pipi. Sõltuvalt tehingu ajast ja brokerist.

28 Juun 2012 13:49
Vasta viitega
Vasta
| zone kirjutas: |
| pahurik ja vuudi, kes alljärgnevatest Eesti varahalduritest/fondijuhtidest riskivad isikliku rahaga? Mitte keegi..üle 95% fondi mahust moodustavad kliendi varad. Kas uue (karjääri alustava) fondijuhi ametisse asudes on kliendile teada tema eelneva 1-3a. trackrecord..ei ole, sest selline asi lihtsalt puudub. Finantssektori reaalsused võiks endale ikka selgeks teha, muidu peab Kristjan Tark Investori ümber nimetama Sauna Naiseks.
* kitsalt riski võtmise seisukohast on trading ja investing (aktsiafondi haldamine) samaväärsed
LHV Pärsia Lahe Fond B -0.38 7.64 0 LHV Maailma Aktsiad Fond B -14.67 2.18 0 SEB Concept Biotechnology Fund 35.98 23.91 0 SEB Eastern Europe Fund ex Russia -22.16 10.04 -10.41 SEB Medical Fund 17.64 16.16 2.4 Swedbank Kesk-Aasia Aktsiafond -22.63 6.32 -19.69 Swedbank Ida-Euroopa Aktsiafond -18.24 6.91 -24.97 Swedbank Venemaa Aktsiafond -17.98 14.78 -11.74 Trigon Balkani Fond -16.57 1.01 0 Trigon Arenevate Turgude Agrisektori Fond -42.13 -12.6 0 Trigon Arenevate Turgude Finantssektori Fond -15.34 5.27 0 Kauplemise etappidest: 1. Research 2. System development 3. SIMULATION - PAPER TRADING 4. Trading small size 5. Trading large size Kui siin keegi väidab, et paper tradinguga suudab igaüks teenida siis palju õnne, meil on realiseerimata tulu lademetes. Realiseerimiseks palun tehke järgmist - helistage ettejuhtuvasse riskifondi ja hakake neile trading ideid reaalajas ette ütlema, sealsed traderid teevad ülejäänu. Või on see sama stressirohke kui päris kauplemine ;) Analüüsides SuetGold lähenemist siis viimase 50-ne gbp/usd tehingu põhjal järeldub: * eelis saadakse averaging down abil..seega no edge * 100K tehingu suuruse juures oli avatud positsioonidega portfelli langus 18%, samas kui max tõus 2% ja kogukasum vist 1.5%. Kui sinna juurde arvestada slippage (ja tehingutasud?) siis on tegemist kõrge riski ja väikese tulu potentsiaali või kahjumliku süsteemiga. |
Ja muidugi võrrelgem LHV-d, SEB-i ja SWED-i üksiküritajaga metsast, kellel pole kogemust ja kellel pole isegi veel reaalset kontot loodud, rääkimata valmidusest klientide raha vastu võtta (juriidiline keha)
Neid näiteid kus hedgefondi omanikud on enamuses oma isikliku rahaga on hulgim (Paul Tudor Jones, Hugh Hendry, Paulson jne)
Eks me pahurikuga pauguta ka iseenda reaalse rahaga, lihtsalt ei näe põhjust miks ma peaksid seda teistega jagama. Targad võimendust ei vaja, rumalad peaksid aga sellest hoopis eemal hoidma.

28 Juun 2012 14:12
Vasta viitega
Vasta
vuudiga nõus. Ma ei saagi zone postituse mõttest ausaltõeldes aru. Kui tal on soovi, võib oma raha anda kellele iganes, või panna ka kuhugi fondi, keegi ei keela. Loomulikult mina tahaks ka, et lollid mulle fondi raha annaks, aga ühtegi ei paista hetkel silmapiiril:D
Mis puutub sellesse forexi teemasse, siis ma väidan, et 99% ei suuda forexil stabiilselt raha teenida, kui keegi kuulub selle 1% sisse, siis kühveldagu aga.
Paber ja reaalse kontoga kauplemise põhiline vahe on psühholoogias, igaüks, kes reaase rahaga on kaubelnud, teab millest käib jutt.

Andrus25 / Kasutaja / Postitused: 56
30 Juun 2012 11:21
Vasta viitega
Vasta
| Te olete minu pakkumist valesti mõistnud.
Tahaksin aga küsida... Nagu ma olen aru saanud pole minu tulemused piisavalt head. Kuid millised nad peaksid olema, et Teile sobida? Antke abi! Antke parameetrid! |
Vaata oma eelnev kauplemine läbi ja kas vastab järgmistele parameetritele (päevakauplemise puhul):
Suurimad kaotused ei ületa suurimaid võite;
Suurim avatud positsiooni miinus ei ületa suurimat võitu;
Võiduprotsent on vähemalt 65-70 % kui maha arvestada nii-öelda breakeven traded;
Maximaalne miinuspäev ei ületa (ka päevasisene miinus) 1% konto mahust ja nädala oma 2%.
Veel mõned märkused:
Realistlik tootlus hea kaupleja puhul oleks 10-20% kuus.
8 Kuud isegi live-tradingu puhul on üsna olematu kogemus
Suurem konto annab võimaluse oskajal rohkem teenida ja oskamatul rohkem kaotada.
Averageing down annab suurema konto puhul võimaluse rohkem kaotada(kellelgi ei ole nii suurt kontot, et ühel ebasobival momendil ostujõud otsa ei saaks).
Average downi kasutatakse küll positsiooni sisenemiseks, kuid sisenemiskohad, kogused ja samuti max risk on juba enne esimest sisenemist paigas.
Kui oled võimeline nendest kriteeriumidest kinnipidamisel demokontol stabiilselt kasumit näitama oled valmis laivis alustama.

01 Juul 2012 10:14
Vasta viitega
Vasta
| Andrus25 kirjutas: |
| Vaata oma eelnev kauplemine läbi ja kas vastab järgmistele parameetritele (päevakauplemise puhul):
Suurimad kaotused ei ületa suurimaid võite; Suurim avatud positsiooni miinus ei ületa suurimat võitu; Võiduprotsent on vähemalt 65-70 % kui maha arvestada nii-öelda breakeven traded; Maximaalne miinuspäev ei ületa (ka päevasisene miinus) 1% konto mahust ja nädala oma 2%. Veel mõned märkused: Realistlik tootlus hea kaupleja puhul oleks 10-20% kuus. 8 Kuud isegi live-tradingu puhul on üsna olematu kogemus Suurem konto annab võimaluse oskajal rohkem teenida ja oskamatul rohkem kaotada. Averageing down annab suurema konto puhul võimaluse rohkem kaotada(kellelgi ei ole nii suurt kontot, et ühel ebasobival momendil ostujõud otsa ei saaks). Average downi kasutatakse küll positsiooni sisenemiseks, kuid sisenemiskohad, kogused ja samuti max risk on juba enne esimest sisenemist paigas. Kui oled võimeline nendest kriteeriumidest kinnipidamisel demokontol stabiilselt kasumit näitama oled valmis laivis alustama. |
Tänan asjaliku kommentaari eest!
Ei, minu senine tegevus ei vasta nendele nõudmistele. Väikesed võidud ja suured stopid iseloomustab minu praegust kauplemist. Peamine on mitte pikemaajalistele trendidele jalgu jääda.
Proovin oma vana EA-ga nende reeglite järgi kaubelda. Avan esmaspäeval uue konto ja siis on paari nädala jooksul näha, kas sellega tasub edasi minna ning kas ja mida on põhjust muuta.

Andrus25 / Kasutaja / Postitused: 56
01 Juul 2012 12:17
Vasta viitega
Vasta
Lisaksin veel, et eduka kauplemise põhialus on väikesed kaotused, väikesed võidud, üksikud suured võidud ja täielik suurte kaotuste vältimine.
Edukaks saamisel on probleemiks, et kui ka on olemas sisuliselt eelist andev kauplemissüsteem siis selle eduka rakendamise harjutamine praktikas võtab mitte päevi ja nädalaid vaid kuid ja enamus juhtudel mõne aasta. Üldiselt inimesed hakkavad harjutamise asemel otsima uut ja paremat süsteemi või indikaatorit. Tegelikkuses põhineb kauplemine ikka toetus ja vastupanu tasemetel ja trendidel kus sisenemiseks valitakse kohad kus risk võimalikult väike ja potentsiaalne tulu sõltuvalt kauplemis stiilist vähemalt võrdne riskiga või suurem. Kusjuures sisenemine toimub üldjuhtudel eeldatavates hinnaliikumise pöördepunktides kas ennetavalt hinna jõudmisel teatud piirkonda või peale esimest kinnitust suuna muutusest kusjuures jälgitakse erinevate ajagraafikute kooskõla.

trig3n82 / Kasutaja / Postitused: 137
02 Juul 2012 20:11
Vasta viitega
Vasta
Kinnisvara soetada ja välja rentida. See on väga madala riskiga investeering. Kordaks veel kaks korda.
Mõistlik osta sellisesse kohta, kus on veel nö. halb maine aga uued ja suhteliselt jõukad kolivad elama, ntx. kalamaja. Kortermaja ost ja renoveerimine.
Kauplemisinstrumentidesse panustamisest niipalju, et õige fondihaldaja leidmine on sama raske kui ise hea ostu/müügi tehingu leida.
See mis Andrus25 ütles on sõna-sõnalt õige. Kuid lisaksin..
Reaalsel kontol kauplemine on hoopis midagi muud kui paberil. Üldtuntud on hinna toetus, vastupanu ja paberil arvutades jääbki see niimoodi. Aga vähesed mõistavad, et ühel hetkel muutub tegu kaares ajaks nagu vanaajal välja öeldud uus mõtteviis, muutus kaares keskajaks. See siis kauplemistabelis muutub vastavalt harmooniale toetuseks või vastupanuks. Mis aga peamine, see pole tabelis, vaid see on iga mikro-mehe v naise peas, millal tema tegu ühel hinnahetkel ajas hirmuks muutub. Paberil kauplemisel jääb see tunne saavutamata ja kaupleja jääb rohkem kinni oma seisukohale kui muutunud ajale.

2050 / Kasutaja / Postitused: 36
03 Juul 2012 08:35
Vasta viitega
Vasta
| SuetGold kirjutas: | ||
Kellele on üks summa suur, kellele väike. Olen siin foorumis ainukene, kelle tulemused on avalikud. Ja kaheksa kuu pikkune kauplemisajalugu peaks ka näitama, et tean, millest räägin. Miks ei ole seni kapitali leidnud? Et kauplemisel liigseid riske mitte võtta on vaja piisavalt kapitali. Küsisin Sinu nimetatud ettevõttelt 100 000€. Pahurik, ma ei jõua Sinuga igas teemas vaielda. Minu pakkumine on lihtne. 20 000€ investeeringu eest annan poole aasta pärast tagasi 100 000-500 000€ suuruse konto, mida tasustatakse 20% tulust high watermark-i järgi. Ja kui mõlemale poolele sobib, olen valmis seda ka edasi haldama. |

| Mine lehele Eelmine 1, 2, 3, 4 Järgmine | ||
| Lehekülg 2, lehekülgi kokku 4 | ||

farmer / Kasutaja / Postitused: 1
23 Juun 2012 19:19
Vasta viitega
Vasta
Täpsustan, et võiks tegeleda ka ettevõtete ostmise ja loomisega. Näiteks 50% rahast investeerin fondidesse ja teise poole rahaga teostan huvitavaid ideid ja soetan ettevõtetes osalusi.
Rääkige edasi kuidas Teie toimiksite 1.000.000Eur. summaga kui Teil pole plaanis enam edasi tööl käia vaid sooviksite tegeleda lihtsalt elamise ja oma unuistuste täitmisega.
Võite ka rääkida rääkida milline näeks Teie elu välja sellises situatsioonis!
Eelistaksin panustamist ettevõtlusse, soovitavalt alal, millest on mingi ülevaade, teadmised.Seega investeeriksin kogu summa põllumajandusse (haritav maa, lihaveisekasvatus)