www.tarkinvestor.ee -> Alustajate foorum

Alustajate foorum > 1.000.000 EUR
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4
< Tagasi foorumi "Alustajate foorum" teemade indeksisse uus teema >   vasta >

luuna / Kasutaja / Postitused: 929
10 Juul 2012 17:47
Vasta viitega
Vasta

Väga keeruline on mingitki toekamat vestlust arendada, kui üks pool tugineb faktidel ja teine oletustel ning uskumustel. Riias käiaksegi sellel põhjusel, et kohalik talunik lükkab oma ülejäägi pigem lauda taha täiteks, kui annab kaasmaalasele sendi hinnas alla.
Muuseas infoks, et suur osa ,, Eesti maasikat,, mida kõik kangialused täis on pärineb samuti Riiast, ei ole rohelist saadust, mida sealt ei saa.

Mis kontaktidesse puutub, siis ei ole kuulnud, et neid kusagil koos isikukoodiga jagatakse, ikka tuleb ise ringi liikuda ja kõrvad puhtad hoida, turul näiteks liigub väga palju kvaliteetset infot.

Kuigi suur osa inimesi tegeleb toore targutamisega samal ajal kui teised tegutsevad.

Ma võiks ju kümmekond hästi toimivat väikeettevõtluse vormi siin juppideks harutada, aga enamik pinnast leiaks ikka, et tulusam on täispeeretatud toas mingi usa kolmetähelise haraka otsas pere kapitali põletada:)

ignoramus / Kasutaja / Postitused: 198
11 Juul 2012 09:31
Vasta viitega
Vasta

luuna kirjutas:
Väga keeruline on mingitki toekamat vestlust arendada, kui üks pool tugineb faktidel ja teine oletustel ning uskumustel.

Ja kumb pool faktidele toetub? Ma just fakte sinult praegu üritan välja pressidagi, aga sa oled kitsi. Kuna mul on tädi eluaeg Riias elanud ja mina sellisest üliodavast imeasjast polnud kuulnud, siis tekis huvi. Internetiotsingust saadud hinnad ei olnud küll sellised, mis sunnivad käru taha panema. Ja mõte, et kaasmaalastele ei anna, aga eestlastele annab 3x soodsamalt, tekitab küsimusi.

luuna kirjutas:

Muuseas infoks, et suur osa ,, Eesti maasikat,, mida kõik kangialused täis on pärineb samuti Riiast, ei ole rohelist saadust, mida sealt ei saa.

Me rääkisime vist juurikatest. Eesti maasikas on keskturul müügis (pühapäevased andmed) 1,8 ja kui sa ütled, et Lätist saaks kätte 0,6 eur, siis ma küll ei usu

luuna kirjutas:

Kuigi suur osa inimesi tegeleb toore targutamisega samal ajal kui teised tegutsevad.

Kumb sina oled?

luuna / Kasutaja / Postitused: 929
11 Juul 2012 11:15
Vasta viitega
Vasta

Eestlane on see, kes hinnas alla ei lase, igale tehingule peab 2 maasturit vahele jääma, kehtib ka kohaliku mööbli ja muude Eestis toodetud tarbekaupade puhul, 95% enda ettevõtete poolt opereeritavat kaupa tuleb kahjuks sisse vedada.

Talunike ööturg annab võimaluse tootjale oma kaubast kiiresti ja hulgi läbi kokkuostjate vabaneda, hind kujuneb poolte kokkuleppel, pool veokit arbuuse saab Eestiga võrreldes kindlasti juba nalja raha eest.

Internetist talunike börsipäevikuid kahjuks ei leia.

,,Juurikate,, all pidasingi silmas kõiki rohelisi saadusi, kukeseened, jõhvikad, kurgid, tomatid, murelid, maasikad, kartulid, porgand, till, küüslauk, arbuus, melon, sibul, kaalikas, peet, porgand,virsik jne., soovitan spetsialiseeruda.

Samasugune turg asub Poolas ka, mis on veel soodsam, omaette võimalus on Poola kaupa Riiga vedada, aga siis peaks juba suure osa ajast Riias elama.
Mina olen toores targutaja loomulikult.

privador / Kasutaja / Postitused: 2115
11 Juul 2012 11:43
Vasta viitega
Vasta

Hmmz kas Riias tõesti keegi müüb maasikat sellise kilo hinnaga, mis kompenseerib transpordi, töö ja muud kulud?
Arvestades, et maasika hind hakkab langema kiirenevalt, kui ta üles korjatakse. Üle 1 päeva ta nn vastu ei pea ja siis tuleb juba moosimaasikana müüa.

Aga krt seda teab, äkki tõesti kuskil Läti pärapõrgus müüb suht odava hinnaga. Sest Riia vs muu Läti on väga suur kontrast

uus teema >   vasta >     Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4
Lehekülg 4, lehekülgi kokku 4