| Alustajate foorum > Mis eriala õppida? |
|---|
| < Tagasi foorumi "Alustajate foorum" teemade indeksisse | uus teema > vasta > |
ragnarA / Kasutaja / Postitused: 6
26 Juul 2012 22:43
Vasta viitega
Vasta
Majandusarvestus vähemalt minu koolis oli teisisõnu ja sisuliselt raamatupidamine. Kas EBS või keegi ei hakkanud investeerimist õpetama?.. Börsi tegevust raudselt õpid sa ise igapäevaselt uudisi töödeldes, koolis õpetatakse pigem alluvtöötajaks kui iseseisvaks kauplejaks/mõtlejaks ma usun aga ei koolis on muidugi ka vaja käia.

Juno Moneta / Kasutaja / Postitused: 59
26 Juul 2012 23:47
Vasta viitega
Vasta
...kui tahad oma elus raha näha, siis õpi meditsiini või põllumajandust- Need on alad, mis toovad tulevikus hästi sisse...

jim / Proff / Postitused: 739
27 Juul 2012 02:03
Vasta viitega
Vasta
Kaks teoreetilist ideed, kuidas mu meelest oleks turul võimalik reaalselt raha teha kauplemise ja/või investeerimisega:
1) Mine õpi raamatupidamist, tööta audiitorina paar aastat, õpi leidma olulisi asju aruannetest, mida enamus teisi ei suuda lugeda. Ole võimeline vaata väga sügavale pealkirjade ja summaarsete numbrite taha, et suuta ära tunda muutused äris, mis kohe välja ei paista. Ole võimeline nende põhjal hindama numbreid tulevikus, ära tundma hoiatusmärke jne. Käive ja kasum püsivad, kuid rahavood on nõrgemad? Bookings kahaneb? Rahavood pole piisavad, et capexit-dividende jne katta? Jne. Ma ise liiga nõrk selles, et ei oska isegi häid näiteid tuua. Aga ma usun, et on võimalik ära tunda selliseid hetki ja olukordi, kus turg magab maha situatsiooni olulise muutuse ja väärtpaberid reageerivad piisava hilinemisega.
Reaalseid näiteid elust: ma usun, et näiteks viimase aja suurimad panged SVU, RSH, PCX olid kõik võimalik ette näha puhtalt nende eelmiste aruannete ja sealt väljajoonistuva pildi järgi..
2) Mine Harvardi vms. Ei, mitte sellepärast, et seal õpetatakse, kuidas börsil kaubelda. Aga sellepärast, et sealt saad suure kontaktide hulga, kes hiljem on reaalselt seotud firmade juhtimisega. Suhtle nende kontaktidega päevad läbi, saa aru, kuidas nende äri toimib, millised on ärimudelid, millised on trendid nende ärides. Pane kogu see pilt kokku ja tunneta selle põhjal ära muutused nii lähemaajalistes tsüklites kui ka pikemaajalistes trendides enne kui üldsus selleni jõuab.
2b) Harvardi asemel olla absoluutselt maailma tipptasemel spetsialist mingil kitsamal alal ja selle raames suhelda võimalikult laia ringi inimestega. Ülejäänud osa sama, tunneta suuri muutusi enne seda kui need massidele nähtavaks saavad.
Reaalne näide elust: INFA hiljutist pange oleks ilmselt suutnud ette näha inimene, kes igapäevaselt näeb, kuidas Hadoopi võidukäik nende toodete järgi nõudlust vähendab. MLNX viimase kahe kvartali ülivõimsaid tulemusi oleks võibolla suutnud ette ennustada inimene, kes igapäevaselt pilvendusega tegeleb ja suudab mõista, kui olulise bottlenecki nende tooted lahendavad. Ja nägi, kuidas top500 superarvutite hulgas InfiniBand väga hoogsalt esindatud hakkas olema.
Lihtsalt ideed, nende praktikasse rakendamine võtaks mingi 5+ aastat aega ja kes seda teab, mis siis toimub :)

Iphica / Kasutaja / Postitused: 3
27 Juul 2012 02:04
Vasta viitega
Vasta
| Juno Moneta kirjutas: |
| ...kui tahad oma elus raha näha, siis õpi meditsiini või põllumajandust- Need on alad, mis toovad tulevikus hästi sisse... |
See suhtumine on natuke kummaline muidugi. Nagu ma oma algses postis ka ütlesin, siis olen huvitatud kauplemisest, mitte meditsiinist või põllumajandusest. Ma ei kavatse teha elu lõpuni asja, mille vastu mul huvi pole - ükskõik kui palju see sisse ka ei too.

27 Juul 2012 02:07
Vasta viitega
Vasta
| jim kirjutas: |
| Kaks teoreetilist ideed, kuidas mu meelest oleks turul võimalik reaalselt raha teha kauplemise ja/või investeerimisega:
1) Mine õpi raamatupidamist, tööta audiitorina paar aastat, õpi leidma olulisi asju aruannetest, mida enamus teisi ei suuda lugeda. Ole võimeline vaata väga sügavale pealkirjade ja summaarsete numbrite taha, et suuta ära tunda muutused äris, mis kohe välja ei paista. Ole võimeline nende põhjal hindama numbreid tulevikus, ära tundma hoiatusmärke jne. Käive ja kasum püsivad, kuid rahavood on nõrgemad? Bookings kahaneb? Rahavood pole piisavad, et capexit-dividende jne katta? Jne. Ma ise liiga nõrk selles, et ei oska isegi häid näiteid tuua. Aga ma usun, et on võimalik ära tunda selliseid hetki ja olukordi, kus turg magab maha situatsiooni olulise muutuse ja väärtpaberid reageerivad piisava hilinemisega. Reaalseid näiteid elust: ma usun, et näiteks viimase aja suurimad panged SVU, RSH, PCX olid kõik võimalik ette näha puhtalt nende eelmiste aruannete ja sealt väljajoonistuva pildi järgi.. 2) Mine Harvardi vms. Ei, mitte sellepärast, et seal õpetatakse, kuidas börsil kaubelda. Aga sellepärast, et sealt saad suure kontaktide hulga, kes hiljem on reaalselt seotud firmade juhtimisega. Suhtle nende kontaktidega päevad läbi, saa aru, kuidas nende äri toimib, millised on ärimudelid, millised on trendid nende ärides. Pane kogu see pilt kokku ja tunneta selle põhjal ära muutused nii lähemaajalistes tsüklites kui ka pikemaajalistes trendides enne kui üldsus selleni jõuab. 2b) Harvardi asemel olla absoluutselt maailma tipptasemel spetsialist mingil kitsamal alal ja selle raames suhelda võimalikult laia ringi inimestega. Ülejäänud osa sama, tunneta suuri muutusi enne seda kui need massidele nähtavaks saavad. Reaalne näide elust: INFA hiljutist pange oleks ilmselt suutnud ette näha inimene, kes igapäevaselt näeb, kuidas Hadoopi võidukäik nende toodete järgi nõudlust vähendab. MLNX viimase kahe kvartali ülivõimsaid tulemusi oleks võibolla suutnud ette ennustada inimene, kes igapäevaselt pilvendusega tegeleb ja suudab mõista, kui olulise bottlenecki nende tooted lahendavad. Ja nägi, kuidas top500 superarvutite hulgas InfiniBand väga hoogsalt esindatud hakkas olema. Lihtsalt ideed, nende praktikasse rakendamine võtaks mingi 5+ aastat aega ja kes seda teab, mis siis toimub :) |
Suured tänud! Just selliseid ideid ootasingi.

luuna / Kasutaja / Postitused: 928
27 Juul 2012 10:08
Vasta viitega
Vasta
Jim`il head mõtted, et teha aktsiaturgudel häid tehinguid, peab eelkõige hoomama tausta ja seda aitab teha mingil kindlal alal spetsialiseerumine.
Näiteks RBC Capital Market`s biotehnoloogia vanemanalüütik dr. Jason Kantor, keda peetakse oma ala tipptegijaks, omab doktorikraadi rakutehnoloogias või võtame Deutshe Bankis analüütikuna töötava Robyn Karnauskase, kellel on doktorikraad vähibioloogias, neid näiteid võiks ooksendamiseni
jätkata.
Loota, et siit Eestist mingi puuratastega erakooli paberitega ja ettesöödetud uudiste/infoga midagi
suurt usa börsil kokku susib, on pehmelt öeldes nonsens.
Lisaks ei tasu unustada, et rahaturud on reeglina koht, kus sinu vastu on suur osa maailma raha koos
parimate ajudega, mida viimase eest osta saab.
Samuti oleks mõistlik elada näiteks usa`s ja töötada ennas mõne suurema maakleri kontorisse.

Rommi / Kasutaja / Postitused: 147
27 Juul 2012 12:42
Vasta viitega
Vasta
Võiks välja pakkuda 3 ideed lisaks Jim poolt välja toodud suurepärastele võimalustele:
1. Matemaatika. Põhjendus lihtne, vaata, millise haridusega inimesi otsitakse kõige enam näiteks http://www.efinancialcareers.co.uk/ ,millistele ametitele , millise palga ning boonuspakettiga.
Tahad kaubelda, unusta ära arijuhtimine, mille võib liigitada julgelt ilusate kunstide valdkonda(loodan,et ei solvanud siinkohal kedagi).
2.Matemaatika sest reaalharidust eelistavad aina vähem inimesi, seega kui finantsis sulle ei sobi(elus võib kõike juhtuda), palju kergem leida endale sobivam amet.
3.Füüsika. Põhjendus: vt p1 ja p2.

privador / Kasutaja / Postitused: 2115
27 Juul 2012 13:48
Vasta viitega
Vasta
hmmz ma ei saa aru, miks matemaatikat üle hinnatakse siit. Otseselt matemaatikaga pole midagi teha v ühesõnaga kuidas matemaatikat rahaks keerata. Jah, ta annab sulle mingi eelise, kuid olulisemad on just kontaktid, suhtlemine ja mingi x faktor
Kõige parem on alustada ikka kuskil pangas. Saad tutvusi, kogemusi ja makstakse selle eest veel peale!
Kui nüüd vaadata minevikus suuri kauplejaid-kõik on olnud pangas mingid asjapulgad. Usa ülikool annab parema võimaluse saada kuskile USA panka õpipoisiks
Need SVU,NFLX,APKT,PCX eeldavad seda, et sa saad shortida pikema aja jooksul. St, et sul on vaja mingit riskijuhtimist ja suurt kapitali a la Einhorn GMCR.Ja jim kui sa ise möönad, et ei saa aru-on raske vms, aga on võimalik rahateeimisekoht. Siis kuidas noor roheline tüüp peaks seda üldse aduma 0-kogemusega
Parem juba arendada kiirust uudise ülesvõtmisel-sealt on võimalik vähemalt mingigi kapital koguda minimaalse kapitaliga

luuna / Kasutaja / Postitused: 928
27 Juul 2012 23:06
Vasta viitega
Vasta
Mõneti hea näide, kuidas võhikuna ämbrite otsa komistada on maagaas, kus kildgaasi:
http://et.wikipedia.org/wiki/Kildagaas pealetung segas kogu sektori kaartid läbi, mäletan hästi, kuidas kogu peavoolu meedia oli sellel ajal maagaasi suhtes über long, tegelikult oleks mastaapne short olnud elutehing, sektoris sees olevad inimesed pidid ju asjaga hästi kursis olema.

momentum / Spetsialist / Postitused: 2001
29 Juul 2012 18:15
Vasta viitega
Vasta
Iphica, vaata alates 37:11.
http://www.youtube.com/watch?v=ed2FWNWwE3I&feature=related
Kauplemine nagu Sina mõtled võib vabalt olla surnud.

Karel92 / Kasutaja / Postitused: 13
30 Juul 2012 12:37
Vasta viitega
Vasta
mõistlik oleks õppida kõrvale hiina keelt. tulevikuperspektiivi silmas pidades ülioluline oskus

fischh / Kasutaja / Postitused: 34
07 Aug 2012 19:48
Vasta viitega
Vasta
Siin on siiamaani päris palju nõu antud et mida Eestis teha. Tegelikult maailm on vähe suurem ja kui on rohkem ambitsiooni ja tahad kunagi Wall Streedil või London city-s investeerimispanganduse või sell-side professionaal olla siis tegutse järgnevalt:
1) Võta lahti nimekiri maailma top 100 ülikoolidest (mida parem kool seda kergem hiljem on). Vaata millised neist asuvad target riigis (UK või USA) ja vali mõned sobivad välja. Ülikooli akadeemiline maine on tähtis, kuna muidu hiljem ei loeta su avaldust isegi läbi. Eriala vali selline mis meeldib ja on akadeemiliselt huvitav. Üldse pole vahet kas see on majanduse või finantsiga seotud. Insenerialad, füüsika, matemaatika lähevad investeerimispankadele isegi paremini peale kui need inimesed kes finantsi koolis õppisid.
2) Lõpeta kaks esimest ülikooliaastat kindlasti cum laude tulemustega, kuna neid hindeid vaadatakse kui praktikale kandideerid.
3) Hangi endale hinnete põhjal ja akadeemikute soovitustega (kui vaja) praktika bulge bracket IBs, vastavalt siis wall streedil või city-s.
4) Tööta selle 10 nädalase praktika jooksul nii kõvasti kui saad, 7 päeva nädalas, tee vahest all-nightereid jne. Muretse palju tutvusi erinevatest osakondadest, tee ntx töökaaslastele jooke välja, see on hea investeering ja on lõbus ka.
5) Teeni endale täiskohaga leping
6) Profit

| Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 | ||

26 Juul 2012 00:41
Vasta viitega
Vasta
Tere
Lähen sügisest kõrgharidust omandama ja sooviks veidi targemate nõu.
Nimelt olen väga huvitatud kauplemisest/investeerimisest ning sooviks õppida eriala, mis annab mulle võimalikult palju teadmisi, mis tulevikus antud tegevusalal kasu tooks.
Kuna käin tööl, on variant vaid kaugõpe ja sellega seoses ka erialasid vähem, mille seast valida.
Hetkel kaalun järgmisi erialasid:
1. Rahvusvaheline ärikorraldus (inglise keeles)
2. Ärindus
3. Majandusarvestus
4. Rahvusvaheline majandus ja ärikorraldus
Kaks esimest eriala on TTÜ (bakalaureus) ja 2 viimast TTÜ Tallinna Kolledž (diplom).
Hetkel teisi koole ei ole vaadanud, kuna TTÜ on siiski Eestis üks parimaid ning nende kaugõpe graafik sobib ainsana minu töögraafikuga.
Hetkel ise kaldun arvama, et investeerimiseks vajalikke teadmisi kogun kõige rohkem majandusarvestuse erialalt.
Igaljuhul oleksin tänulik kõigi arvamuste, soovituste eest.