| Börsipäevikud > Börsipäev 10. august - Hiina jätkab jahtumist |
|---|
| < Tagasi foorumi "Börsipäevikud" teemade indeksisse | uus teema > vasta > |
kristjan.lepik / TI / Postitused: 31794
10 Aug 2012 13:40
Vasta viitega
Vasta
Vaatasin ka selle Hiina kaubandusbilansi statistika algallikat, see Hiina sait on mõnusalt ebainformatiivne :)
http://english.customs.gov.cn/

10 Aug 2012 16:56
Vasta viitega
Vasta
EUR/CHF ikka väga taas 1,2000 juures ja Shveitsi keskpank ilmselt jälle sunnitud positsioone suurendama.
Sellised protsessid on väga pikad, kuid ma arvan, et sügis on see aeg millal see disko läbi saab ning nad on sunnitud 1,2000 kaitsmisest loobuma. Saab edasine väga huvitav olema.

Paul / Kasutaja / Postitused: 19
10 Aug 2012 17:09
Vasta viitega
Vasta
Arvan vastupidi,et shveitslased pigem loobuvad maailmale seifhiiveni mängimisest kaitsevad oma majandust hambad ristis.Näis kas ma panen pihta.

10 Aug 2012 18:05
Vasta viitega
Vasta
Ei saa välistada, kuid igatahes ma arvan, et sügise suuremate käivetega läheb seal huvitavaks - kas sunnitakse SNB limiiti alandama või siis peavad nad koguseid suurendama.

kasparjonok / Kasutaja / Postitused: 320
10 Aug 2012 18:16
Vasta viitega
Vasta
| kristjan.lepik kirjutas: |
| Ei saa välistada, kuid igatahes ma arvan, et sügise suuremate käivetega läheb seal huvitavaks - kas sunnitakse SNB limiiti alandama või siis peavad nad koguseid suurendama. |
Ma ka ei mõista Kristjan kuidas neid sundida saab.
Samahästi võib väita, et Eesti Panka oleks saanud sundida 2005-2007 buumi ajal krooni kurssi revalveerima, konverteerides hästi palju eurosid kroonideks. Kas mitte?

SuetGold / Kasutaja / Postitused: 69
10 Aug 2012 21:05
Vasta viitega
Vasta
Sveits ühineb euroga kui 1.2 murtakse.

pahurik / Kasutaja / Postitused: 511
10 Aug 2012 21:15
Vasta viitega
Vasta
| SuetGold kirjutas: |
| Sveits ühineb euroga kui 1.2 murtakse. |
Mis valemiga see peaks võimalik olema?

10 Aug 2012 21:19
Vasta viitega
Vasta
| kasparjonok kirjutas: | ||
Ma ka ei mõista Kristjan kuidas neid sundida saab. Samahästi võib väita, et Eesti Panka oleks saanud sundida 2005-2007 buumi ajal krooni kurssi revalveerima, konverteerides hästi palju eurosid kroonideks. Kas mitte? |
Ma arvan, et neil siiski mingi mahuline piir peab ees olema, praegu SNB bilansimaht juba 80%% SKP-st (samas ECB ja FED on 25% kandis), vaadake siit kuidas EUR reservid viimasel ajal kiiresti kasvanud:

10 Aug 2012 21:22
Vasta viitega
Vasta
Täna käis läbi arvamus, et Sveitsi keskpank on üks Rootsi krooni tugevnemise põhjuseid, sest vahetab eurosi kroonide vastu.

10 Aug 2012 21:37
Vasta viitega
Vasta
Citi kirjeldusest paistab jah, et SNB-l EURi liiga palju ning peab teistesse valuutadesse rohkem liikuma, SEK väiksem, võib mõjutada küll.
The extent of diversification matters for EUR, CHF, GBP and small G10 currencies, because limited diversification, say if the SNB has sold less than 40% of the euros bought in Q2, will lead to expectations of selling down the road. By contrast if they have unwound 60 or 65% of their EUR buying more, they face less pressure to sell the rest and probably will have made a decent profit on their FX activities.
…
If the SNB was unable to diversify any of its reserves, almost all of the 54 percent increase in reserves will show up in the EUR component and other currencies would be essentially constant. Doing the arithmetic, this would push up the EUR share to about 67% of reserves. Conversely if they were able to sell all the EUR that they bought, the EUR share would drop to about 33% of the reserves portfolio

EduardT / Kasutaja / Postitused: 414
10 Aug 2012 23:25
Vasta viitega
Vasta
Suet, ära rohkem täna joo!

11 Aug 2012 19:10
Vasta viitega
Vasta
| pahurik kirjutas: | ||
Mis valemiga see peaks võimalik olema? |
Ilmas juhtub igasugu imelikke asju. Saja aasta pärast on see üsna kindlasti juhtunud. Ühel või teisel moel.

11 Aug 2012 23:05
Vasta viitega
Vasta
| SuetGold kirjutas: | ||||
Ilmas juhtub igasugu imelikke asju. Saja aasta pärast on see üsna kindlasti juhtunud. Ühel või teisel moel. |
hea näide, et liigne kauplemine mõjub kehvasti vaimsele tervisele, tuleb vist nõuda maaklerfirmadelt vastava hoiatuse lisamist:D

12 Aug 2012 10:14
Vasta viitega
Vasta
| pahurik kirjutas: | ||||||
hea näide, et liigne kauplemine mõjub kehvasti vaimsele tervisele, tuleb vist nõuda maaklerfirmadelt vastava hoiatuse lisamist:D |
Pahurik, armas vembumees.
Olen mõnda aega lugenud Sinu mõtteid turgudest, elust ja inimestest. Loodan, et hoiad edaspidigi lippu kõrgel ja ei murdu Sinu mõtte selgus ja säilib meile kalliks saanud väljenduslaad. Olen selle lühikese ajaga õppinud Sinult palju ja tunnen, et natukene Sinu särast on jäänud külge minulegi. Tunnen end tõesti kindlamalt suheldes inimestega tööl ja koolis. Olen isegi suhtluses kõige lähedastematega hakanud kasutama Sinult kuuldud mõtteid ja väljendeid. Tänan, et oled võtnud vaevaks.
Sinu mõtted olgu meie töö majakas!
Tervist Sulle ja Sinu kojale!

momentum / Spetsialist / Postitused: 2002
12 Aug 2012 13:08
Vasta viitega
Vasta
Üks tore mõne päeva vanune pilt
Tomorrow brings latest Bank of England forecasts. But can we rely on them, given their record? http://news.sky.com/story/969828/c

EduardT / Kasutaja / Postitused: 414
12 Aug 2012 16:49
Vasta viitega
Vasta
| Tsiteerin:: |
| Pahurik, armas vembumees.
Olen mõnda aega lugenud Sinu mõtteid turgudest, elust ja inimestest. Loodan, et hoiad edaspidigi lippu kõrgel ja ei murdu Sinu mõtte selgus ja säilib meile kalliks saanud väljenduslaad. Olen selle lühikese ajaga õppinud Sinult palju ja tunnen, et natukene Sinu särast on jäänud külge minulegi. Tunnen end tõesti kindlamalt suheldes inimestega tööl ja koolis. Olen isegi suhtluses kõige lähedastematega hakanud kasutama Sinult kuuldud mõtteid ja väljendeid. Tänan, et oled võtnud vaevaks. Sinu mõtted olgu meie töö majakas! Tervist Sulle ja Sinu kojale! |
Niu-Niu-Niu, tuli lausa pisar silma...

12 Aug 2012 21:56
Vasta viitega
Vasta
| Tsiteerin:: |
| Niu-Niu-Niu, tuli lausa pisar silma... |
Üks maas üks jäänud!

| Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 | ||

10 Aug 2012 10:21
Vasta viitega
Vasta
- Eile sai börsipäeva teemas räägitud Hiina jahtumisest ning täna öösel tuli veel selle kohta statistilist lisa:
Headline trade surplus of $25.1B was the first month over month decline in 5-months. Exports only rose 1% y/y much lower than the expected 8% increase, imports also lower than expected at 4.7% y/y.
- See ka öösel riskivarades mõningast pidurdumist teinud. Kuid turgude mõttes on jätkuvalt kõige olulisem USA reaktsioon, kus viimastel nädalatel on olnud väga järjekindel bid.
- Ma olen jätkuvalt seda meelt, et Hiina jätkab jahtumist ning turgude tähelepanu läheb ka Euroopalt rohkem Hiinale. Ajastust raske selliste protsessidega täpselt tabada, kuid ma arvan, et sügis võiks olla praeguses tempos üsna loogiline probleemide eskaleerumise aeg.