www.tarkinvestor.ee -> Balti börsid

Balti börsid > Kinnisvaraturg Eestis
Mine lehele 1, 2, 3 ... 71, 72, 73  Järgmine
< Tagasi foorumi "Balti börsid" teemade indeksisse uus teema >   vasta >

kristjan.lepik / TI / Postitused: 23576
11 Okt 2006 13:22
Vasta viitega
Vasta

USA kinnisvaraturu kohta juba teema loodi - teeme sama ka Eesti kohta. Kinnisvara USAs"

Mul on plaanis kirjutada veidi pikem analüüs kõigepealt USA kinnisvaraturu kohta ja seejärel Eesti kohta. Loodetavasti kõik järgmise nädala jooksul.

scorpious / Kasutaja / Postitused: 512
15 Okt 2006 08:13
Vasta viitega
Vasta

Üks foorum, kus on palju räägitud eesti kinnisvarast: http://www.kv.ee/?act=forum.posts&thread_id=2028 loodame, et siinne foorum ei muutu lahmimiseks.

15 Okt 2006 10:28
Vasta viitega
Vasta

scorpious kirjutas:
Üks foorum, kus on palju räägitud eesti kinnisvarast: http://www.kv.ee/?act=forum.posts&thread_id=2028 loodame, et siinne foorum ei muutu lahmimiseks.

Teine koht kus viimasel ajal palju sarvi kokku joostud on LHV foorum - https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=114388&show_all=1

Mulle tundub, et kinnisvarateema on justkui poliitika - kõigil on oma kindel veendumus, kuid tihti on see rohkem emotsionaalne kui ratsionaalne.

Kinnisvarateema puhul on siiski emotsioonid liiast ning peaks lähtuma ratsionaalselt, lahmimise koha pealt hoiame ka ise silma peal ja seega ei kee siin foorumis loodetavasti emotsioonid üle pea.

uraani golkonda / Kasutaja / Postitused: 64
23 Okt 2006 00:14
Vasta viitega
Vasta

kinnisvaramullist on räägitud pea viis aastat, aga mida pole, see on mull.
usun, et niikaua kui uute liisingautode ostmine pole raugemas ning liisingfirmadele massilist võlgujäämist pole, ei juhtu ka kinnisvaraturul midagi. eestlane hoolib oma kinnisvarast ikka nii palju küll, et enne viib oma auto turule ja siis alles korteri.

henesto / Kasutaja / Postitused: 102
23 Okt 2006 02:03
Vasta viitega
Vasta

Professorid räägivad et majahindade juures pole langust veel näha, pigem tõusu. Samas on korterihinnad paigale jäänud.

Viimase 5 aastaga on tartusse ehitatud 18 000 uut majapidamist, järgneva 2 aasta jooksul on oodata 15 000 uue majapidamise valmissaamist. Tartus on aga elanikke tiba üle 100 000. Kui arvestada et keskmiselt elab majas 2.3 inimest siis meil on elukohti 73600 inimesele. Kuid ega need praegused korterid, majad kuhugi ei kao.

Samas kas ikka tuleb mull, võibolla piirdutakse ainult hinna seisakuga. See kõik sõltub juba siis turust, mis on kohati väga raskesti ennustatav.

Eks siis aasta kahe pärast ole näha mis juhtub

22 Nov 2006 12:17
Vasta viitega
Vasta

ÄPO vahendab Hardo Pajula mõtteid, kuldsed sõnad:

SEB Ühispanga analüütiku Hardo Pajula hinnangul saabub lähema kümne aasta jooksul ilmselt väljastpoolt tulevate mõjude tõttu kinnisvaraturul tagasilöök.

"Kui ma peaks millegi peale kihla vedama, siis kümne aasta perspektiivis ma pakuks küll selle peale, et ju ikka mingi tagasilöök, mis ei pruugi olla ainult kosmeetiline, tuleb ära," vahendas ETV24 Pajula intervjuud ETV hommikuprogrammis Terevisioon.

"Ma arvan, et see põhjus saab olema ikkagi Eestist väljas. Toimub midagi, mis sunnib inimesi ikka oluliselt oma tulevikuootusi ümberhindama. Ju see algab ikkagi finantsturgudelt maailmas ja siis see lumepall hakkab niimoodi sealt vaikselt ketrama," lisas Pajula.

Pajula sõnul tasub laenu võttes inimestel väga hoolikalt mõelda, mis juhtuks, kui mõne aasta pärast kaotatakse töö või palgakasv pidurdub. "Mängige läbi erinevad stsenaariumid oma tuleviku pildiga," lausus ta.

Ka kinnisvaraturul spekuleerimise osas soovitas Pajula üsna ettevaatlik olla ja mitte juhinduda kõige optimistlikumast stsenaariumist.

"Ma olen seda meelt, et suurt raha tehakse vaikselt ja tähelepandamatult. Raha tegemine ei ole nii, et läheme nüüd kõik koos rukist lõikama. Kui kõik arvavad, et see on väga hea investeering, siis mina pigem muutuks küll ettevaatlikuks," ütles Pajula kommenteerides olukorda, kus paljud loodavad kinnisvaraturul rikastuda.

walmart / Spetsialist / Postitused: 1883
22 Nov 2006 12:51
Vasta viitega
Vasta

TEMPEL MÄLLU!

"Ma olen seda meelt, et suurt raha tehakse vaikselt ja tähelepandamatult. Raha tegemine ei ole nii, et läheme nüüd kõik koos rukist lõikama. Kui kõik arvavad, et see on väga hea investeering, siis mina pigem muutuks küll ettevaatlikuks" - Hardo Pajula, 2006

öku / Kasutaja / Postitused: 75
22 Nov 2006 16:13
Vasta viitega
Vasta

Ettevaatlik tasub alati olla, aga see ka õige ei ole, et buumi ajal raha ei teenita. Raha ei kao kusagile, vaid vahetab omanikku.

16 Dets 2006 15:07
Vasta viitega
Vasta

Väiksemate Tallinna korterite ruutmeetri hind on langenud, selgus statistikaameti andmetest.

1 toalised 27,7 - 24,9 ehk -10%
2 toalised 26,1 - 25,9 ehk -1%
3 toalised 23,6 - 22,9 ehk -3%

http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=1d2a7ba4-ae8c-4d0a-8053-9c0907f629dc

----

Lumepall vist veerema hakanud ...

ymmi / Kasutaja / Postitused: 599
16 Dets 2006 18:59
Vasta viitega
Vasta

City24 foorumis teeb üks vend (FYI)iganädalast statistikat korterite müügipakkumistest, selle järgi müüjad tõstavad jätkuvalt hinda: link ise siin

Järeldada võib, et ostja saab viimasel ajal hinnas kaasa rääkida.

05 Jan 2007 01:41
Vasta viitega
Vasta

Ekspressi õhtul sirvides jäi silma hea artikkel - soome päritolu Jorma Rotko kirjutab võimalikest trendidest Eesti kinnisvaraturul. Jah, üsna tumedates toonides, kuid see on üsna võimalik sündmustejada.

http://www.ekspress.ee/viewdoc/EC49E62D75DEFFEBC2257251004AECDC

uraani golkonda / Kasutaja / Postitused: 64
06 Jan 2007 23:51
Vasta viitega
Vasta

ma olen 80 protsenti kindel, et tänavu tuleb hinnalangus. pikemalt saab minu ennustust lugeda siin
http://www.aripaev.ee/3454/rubr_artiklid_345401.html

mari / Kasutaja / Postitused: 564
07 Jan 2007 14:56
Vasta viitega
Vasta

Äripäeva ennustused on küll viimane asi millest end mõjutada lasta. Olen tähele pannud, et Äripäeva toimetusele ei meeldi majanduse stabiilsus. Siis pole ju sensatsioone. Sestap üritab see leht igal võimalusel paati kõigutada. Kui juba kõigub, siis hoogu juurde anda. Igasugused krahhid on toredad asjad. Siis saab esilehekülge katval mustal taustal kivina langevaid graafikuid eksponeerida ja ajakirjaniku elu on jälle huvitav.

stocker / Kasutaja / Postitused: 1003
07 Jan 2007 18:16
Vasta viitega
Vasta

Eks selle krahhiga ole ikka nii, et seda jahutakse niikaua kuni käes. Olenematta, kas jahuti 1 või 10 aastat, siis taotakse vastu rinda ja hüütakse " Mis ma teile rääkisin!"
Teiseks. Need uudised on alati parem kaup, kui kellelgi halvasti läheb.

stocker / Kasutaja / Postitused: 1003
07 Jan 2007 18:33
Vasta viitega
Vasta

Öeldakse, et iga investor peab läbi elama kasvõi ühe krahhi, et tulevikus paremini käituda. Praegu tundub, et need, kes on korra vastu pükse saanud, on muutunud ettevaatlikuks, aga need, kes ei ole kaotusekibadust uneski näinud, on enesekindlust täis.
Samas ei tohi allahinnata meist palju suurema kogemusega kapitaliste. Küll nemad teavad, millal väljuda. Jälgige, mida teeb Ühispank ( SEB ) oma kinnisvaraga! Järelikult on väga hea kinnisvarast kasumit võtta.

pompei / Kasutaja / Postitused: 28
07 Jan 2007 19:16
Vasta viitega
Vasta

Äripaeva maine on küll pekkis mis pekkis, kuid see ei tähenda, et antud loo autor kindlasti mingit skandaali taga ajaks.

taavik / Kasutaja / Postitused: 8
20 Jan 2007 11:24
Vasta viitega
Vasta

Olen nõus, et natuke peab see asi jahtuma. Aga kui võrrelda ehitusmaterjalide ja tööjõu kulusid Eesti ja Soome vahel, siis on see peaaegu olematu.

Lasnamäe ja mustamäe paneelmajad võivad tõesti 50% kukkuda, see on normaalne nähtus, aga uute korterite hinnad nii naljalt ei kuku, sest inimesed tahavad sealt magalatest pääseda ja üks hetk lihtsalt peab magalast välja kolima, kuna majad muutuvad eluohtlikuks ja kulukaks.

Ehitushinnad ehk töömeeste palgad on väga utoopilised siin Eestis. Ise tegelen ehitusega, olen osanik väikefirmas ja mul läksid kaks töömeest töölt ära, kuna neile olevat pakutud 100eek/tunnis puhtalt kätte.
Kas see pole utoopiline, kuupalgaks teeks see 17600 netto,
see on juba mõne suure ettevõtte näiteks YIT kõrgharidusega projektijuhi palk, mitte aga 9 klassi lõpetanud töömehe palk.

Eramu ehituses on samad lood, et kui ehitusmaterjalide hinnad ja tööjõu hinnad ei lange, mida mitte meie valitsus ei soosi, siis vähemalt Pärnu maakonnas, kus tegutsen hinnad veel ei lange.
Ühe sellise odava väikese eramaja paneb püsti 1,5mil krooni eest(ehitaja kasum väga minimaalne). Krundi saab kuskil 500 tuh, (linnast väljas enamvähem korralikul põllul :D). Kokku teeb see 2 mil, turuhinnad on kuskil 2,2-2,4

Odavamalt pole enam võimalik ehitada ja siit ka järeldus, kukkumisruumi pole, enne kui tööjõud ja materjalide hinnad ei kuku.

Trust / Kasutaja / Postitused: 1033
20 Jan 2007 15:46
Vasta viitega
Vasta

taavik kirjutas:
Kas see pole utoopiline, kuupalgaks teeks see 17600 netto,
see on juba mõne suure ettevõtte näiteks YIT kõrgharidusega projektijuhi palk, mitte aga 9 klassi lõpetanud töömehe palk.

20000 kroonine netopalk pole mingi ime enam ammu ehituses, lihttöölisele maksta. Olen kuulnud, et sellest summast alles algab tasu, millega suudetakse korralikku kvaliteetset tööd tegevaid töömehi kinni hoida, alla selle makstes lähevad nad mujale Euroopasse. Lõppkokkuvõttes, nendest meestest sõltub see, kas firma teenib kasumit ja jõuab oma töödega ka plaanitud ajal valmis.

Ju siis kõrgharidusega projektijuhtidest pole veel tekkinud sellist puudust, et nende netopalgad veel 18000 krooni juures püsivad.

Abitööjõudu või lihtsamat ehitustööjõudu ehitusele võib palgata kasvõi nende kõrgharidusega projektijuhtide seast, kui neid projektijuhte nii palju tööjõuturult võtta on.

taavik kirjutas:
Eramu ehituses on samad lood, et kui ehitusmaterjalide hinnad ja tööjõu hinnad ei lange, mida mitte meie valitsus ei soosi, siis vähemalt Pärnu maakonnas, kus tegutsen hinnad veel ei lange.
Ühe sellise odava väikese eramaja paneb püsti 1,5mil krooni eest(ehitaja kasum väga minimaalne). Krundi saab kuskil 500 tuh, (linnast väljas enamvähem korralikul põllul :D). Kokku teeb see 2 mil, turuhinnad on kuskil 2,2-2,4

Odavamalt pole enam võimalik ehitada ja siit ka järeldus, kukkumisruumi pole, enne kui tööjõud ja materjalide hinnad ei kuku.

Ega eramute hindade olulist langust pole eriti keegi ennustanud, räägitakse pigem ikkagi korterite hindadest, eriti korteritele, mis valmisid nõukogude ajal.

Kui eramute hinnad langevad, siis lõpetatakse kohe ka uute eramute ehitamine ära, arvatavasti tekib siis paus, kus üritatakse veel pooleliolevaid ehitisi lõpetada ja neile ostja leida.

Ma arvan et mingi hetk 1..3 aasta pärast on valmimas nii palju elamispinda, et neile ei leita enam ostjat. Siis vähendatakse ehitusmahtusid, odavnevad ehitusmaterialide hinnad ja arvatavasti odavneb ka osaliselt tööjõud.

Siinse ehitustööjõu hinna languse võib põhjustada ka olukord, kui mujal Euroopas ehitussektor kokku tõmbub ja tööjõud hakkab Eestisse tagasi tulema. Aga millal see Euroopas juhub, ja kas juhtub, ei oska keegi ennustada.

P/E / Kasutaja / Postitused: 385
25 Jan 2007 03:06
Vasta viitega
Vasta

vanade panelmajade korterite puhul kindlasti langevad hinnas nurgakorterid, esimene korrus ja muud miinustega stuff. remonditud/remondimata korterite hinnavahe veelgi suureneb, sest tänapäevu müüjad enam ei saa öelda ostjale "heh, remondi pole.. see on ju hea, saad oma maitse jargi renoveerida" nagu veel aasta aega tagasi oli. põhjuseks on jalle tööjõu kallinemine...
palkadest võin rääkida, et kui inimene loll ei ole ja vähemasti 1-2 kuud ehituses töötab saab ta siis nõuda mitte vähem kui 1000 päevas. samas ka päevad hullult pikad või rasked pole. meie majaseinade soojendamisel koolipoisid teenisid 60/tunnis selle ees et valmistasid 2 ämbri segu poole tunni jooksul. betonitööde lihttööline küsis mu tuttavalt 150eek/tunnis ja teda võeti, sest rohkem kedagit polnudki võtta. ta kogemus on 3-4 eramajavundamendite valmistumine.. võrreldes yit inseneeriga - sama palju kogemust omav betoneerija/santehnik/plokkide panija jne saab kuni 40000 kuus. ja nendel ongi 9 klassine haridus ja rõve käitumine. samad, aga kes ei joo, ei hiline, saavad umbes sama palju välismaal. elu en selline, härrasmehed!

Daddy / Proff / Postitused: 109
26 Jan 2007 09:37
Vasta viitega
Vasta

Postimees kirjutab:

Tartu lähedale Ülenurme lennuvälja kõrval asuvasse Aasa elurajooni ehitatud kümned uuselamud võivad liigvee tõttu juba lähiaastatel laguneda, sest vald unustas nõuda kinnisvaraarendajalt maakuivendussüsteemide rajamist.

Päris karm, kui uudis levib ning kõik, kes korraga piirkonnas oma eluaset püüavad müüa, peavad leppima sellega, et mustlase hobust ei taha keegi osta.

uus teema >   vasta >     Mine lehele 1, 2, 3 ... 71, 72, 73  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 73