www.tarkinvestor.ee -> Börsipäevikud

Börsipäevikud > Börsipäev 2-3.august - Super-Mario etteaste
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
< Tagasi foorumi "Börsipäevikud" teemade indeksisse uus teema >   vasta >

linearprofit / Kasutaja / Postitused: 181
06 Aug 2012 15:55
Vasta viitega
Vasta

walmart kirjutas:
Mina näiteks ei saa üldse aru, kuidas inimesed saavad turul positsioone võtta, kui neil puudub nägemus. Aga see selleks.

Nõus, nägemus peab olema. Aga igaühel ikka oma, isiklik, mitte ühest foorumilõimest võetud.

walmart kirjutas:
Linearprofit, sa oled päevakaupleja? Ma arvan, et kõigile on parim, kui mitte-päevakauplejad ei torgi päevakauplejaid ja vastupidi. Üksteisele oma arvamuse peale surumisest sünnib ainult tüli nagu me oleme ka siin foorumis varem tunnistajaks olnud. Ükskõik milline argument, mis meie maailmapildiga kokku ei sobi, on ainult ettekääne teiste peal oma põlguse välja elamiseks. Me peame üksteist ignoreerima.

Olen nii ja naa. Osaliselt pikema horisondi ja osaliselt päevasena. Oma arvamust kellelegi peale ei suru. On selge, et ka pikema horisondi puhul tuleb sisenemiskohta valida. Kõigest üks kuu liiga vara või liiga hilja valitud sisenemisaeg ning võid praegusel volatiilsel turul juba 10% valepidi olla.

walmart kirjutas:
Päevakauplejale ei ole niikuinii erilist kasu sellest, mida teavad pikaajalised investorid või lihtsalt mitte-päevakauplejad. Analoogselt ei ole väga lühiajalisi panuseid tegeval kauplejal pakkuda midagi, mis oleks abiks näiteks makroinvestorile. Üks keskendub puudele, teine keskendub metsale.

Kuidagi peab ka see makroinvestor turule saama ja sisenemishetk võib tootlusi vägagi mõjutada. Makrosündmusi turgude käitumisega loogiliselt seostada on praegu tõsiselt keeruline.
Ok, mingit tüli ei tahagi puhuda, foorum vaba ju kõigile arvajatele.

EduardT / Kasutaja / Postitused: 414
07 Aug 2012 18:04
Vasta viitega
Vasta

Kui trend on suunatud ülesse siis ostad kui alla siis müüd. Kogu nägemus.

Mina näiteks ei saa üldse aru, kuidas inimesed saavad turul lühikesi positsioone võtta, kui hind pidevalt tõuseb.

walmart / Spetsialist / Postitused: 1991
08 Aug 2012 12:35
Vasta viitega
Vasta

EduardT kirjutas:
Kui trend on suunatud ülesse siis ostad kui alla siis müüd. Kogu nägemus.

Absoluutselt nõus. Kuid, igal juhul on meil korraga tegemist mitme trendiga sõltuvalt sellest, kas trendi mõõdetakse minutites-tundides, päevades, kuudes, aastates või lausa dekaadides.

EduardT kirjutas:
Mina näiteks ei saa üldse aru, kuidas inimesed saavad turul lühikesi positsioone võtta, kui hind pidevalt tõuseb.

1. kvartalis ka hind pidevalt tõusis, kuid millegipärast võtsid sellised legendid nagu Georg Soros ja Paul Tudor Jones oma portfelli protsentuaalselt ülisuure koguse SPY putte. Teavad nemad ja tean minagi, et turg reageerib enamasti üle. Oskus hinnata, mis on antud kontekstis liiga kallis või liiga odav tuleb aastatepikkusest kogemusest. Eelmisel aastal samal ajal aimasin, et S&P liigub 1000 punkti pealt 1400 peale. Kui 1400 peale jõuti siis pöördusin negatiivseks. Turg võib siin nüüd USA presidentivalmiste või mis iganes muul põhjusel natuke tõusta, natuke langeda, või külgsuunas saagida, kuid suures plaanis on see kohutav aeg aktsiatesse investeerimiseks. Katastroofi retsept on õhus. Kui keegi on aktsiates pikk, siis ta võib väga vähe võita, kuid väga palju kaotada.

See hirmujutt päevakaupkauplejat ei koti. Pigem on tema jaoks kuldsed ajad ees, sest VIX ei jää sellele tasemele, kus ta praegu on.

uus teema >   vasta >     Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3