www.tarkinvestor.ee -> Balti börsid

Balti börsid > Arco Vara (ARC1T)
Mine lehele 1, 2, 3 ... 56, 57, 58  Järgmine
< Tagasi foorumi "Balti börsid" teemade indeksisse uus teema >   vasta >

kristjan.lepik / TI / Postitused: 23576
09 Mai 2007 11:02
Vasta viitega
Vasta

Kus suitsu seal tuld - kui nii palju juba Arco Vara IPOst räägitakse, siis peaks kõikide eelduste järgi see üsna lähedal olema.

Ehk oldi juba IPOga juba välja tulemas ja pronksmehe ümber toimuv pidurdas seda?

Igatahes ootame huviga prospekti saabumist, et jällegi põhjalikumalt sisse vaadata. Siiski tuleb mainida, et valuatsioon peab ikka väga soodne olema, et seda sektorit ma investorina osta julgeks.

trent21 / Kasutaja / Postitused: 23
09 Mai 2007 12:19
Vasta viitega
Vasta

jah. on juba päris pikalt spekuleeritud selle IPO ümber. viimase aja äripäeva uudised arco kohta viitaks ka justnagu kohekohe väljakuulutatavale IPO-le: Arco Vara Bulgaarias, Arco Vara värviäri, kahekordne kasumikasv. pole just eraettevõtte stiilis selliseid teateid publitseerida.
Teisalt muidugi oodati seda IPOt juba kinnisvara kõrgaegadel nii et on olemas võimalus, et ikkagi on tegu spekulatsiooniga.

mis aga puutub IPOs osalemisse siis jah....
peaks ikka suht hea hinnaga pakutama, et investorina osaleda.
ei tea, kas isegi lühiajaliseks spekulatsiooniks mingeid võimalusi tekib. tundub et viimanegi väikeinvestor on aru saanud et kinnisvara ei ole lähiajal väga tasuv investeering. suurinvestorid võivad makroriske liiga kõrgeks hinnata ja ka mitte väga kõrgest valuatsioonist huvitatud olla.

21 Mai 2007 12:44
Vasta viitega
Vasta

Minu kõhutunne ütleb Arco Vara suhtes, et enne jaanipäeva tuleb ära.

momentum / Spetsialist / Postitused: 1146
04 Juun 2007 08:51
Vasta viitega
Vasta

Teade lõpuks avalik: Postimees: Arco Vara läheb börsile

Prospektid saab kätte FI lehelt http://www.fi.ee/?id=2817. Kiirel vaatlusel tundub, et Arco veebileht annab päris palju infot ettevõtte kohta. (Y) http://www.arcorealestate.com

04 Juun 2007 09:50
Vasta viitega
Vasta

Lõpuks siis tõepoolest mõnda aega juba "valmis olnud" IPO ka väljas. Nagu ikka - asume ettevõtet analüüsima ning enne märkimisperioodi lõppu anname ka oma hinnangu.

Confer / Kasutaja / Postitused: 144
04 Juun 2007 15:59
Vasta viitega
Vasta

Ma Arco Vara puhul Eestist väga suurt hüpet ei ootakski, pigem on see selle firma puhul stabiilne. Osad firmad annavad oma asjad Arco-le müüa, kuna nende nimi on usaldusväärne. Ma pigem näeks tõusu tema laienemisest Ida-Euros, kus tundub neil hästi minevat. See nüüd ei olnud siin spetsialisti arvamus :)

Edward / Kasutaja / Postitused: 11
04 Juun 2007 22:57
Vasta viitega
Vasta

kristjan.lepik kirjutas:
Lõpuks siis tõepoolest mõnda aega juba "valmis olnud" IPO ka väljas. Nagu ikka - asume ettevõtet analüüsima ning enne märkimisperioodi lõppu anname ka oma hinnangu.

Seda analüüsi ootan põnevusega, kuigi peab tunnistama, et minu otsust see tõenäoliselt ei muuda, sest plaanin minna sisse pikemaks ajaks.

04 Juun 2007 23:22
Vasta viitega
Vasta

Momentum pani ettevõtte tutvustuse ka InvestorWiki alla:

http://www.tarkinvestor.ee/wiki/index.php/Arco_Vara_AS

kiviko / Kasutaja / Postitused: 136
05 Juun 2007 09:49
Vasta viitega
Vasta

Miks Arco üldse börsile tuleb? Pangast saaks laienemiseks samamoodi raha ju?

haden42 / Kasutaja / Postitused: 57
05 Juun 2007 10:12
Vasta viitega
Vasta

Aga miks peaks laenama (mida tuleb ju hiljem tagasi maksta), kui võib raha lihtsalt maast üles korjata?

05 Juun 2007 10:24
Vasta viitega
Vasta

Kui sa oled aktsionär ja äri kasvu kõvasti usud, siis sa võtad laenu ja ei raatsi aktsiaid jagada. Arco mehed millegi pärast müüvad.

05 Juun 2007 11:47
Vasta viitega
Vasta

Üldiselt õige jah, kui kasvu ikka väga kõvasti usud, siis equity't (aktsiaid) jagada ei raatsi. Pigem otsid muid finantseerimisallikaid, laenad pankadest või teed võlakirjaemissioone.

Pangad on kinnisvaraga seotud laene hakanud oluliselt ettevaatlikumalt välja anda ning ma ei oska kommenteerida, kas ja kui palju nad oleksid valmis praegusel hektel peale laenama.

Kuid näiteks võlakirjaemissioone on Arco teinud 7% p.a. intressiga, see võiks aktsionärile olla atraktiivne küll. 1 mlrd. eek oleks võlakirja mahuks päris palju, kuid välisturgude abiga oleks teostatav küll. BIG ju korjas aprillis välisturgudelt 700 mEEK võlakirjade kujul.

Seega kui siia juurde panna, et olemasolevad aktsionärid saavad müüa IPO käigus pea 500 mEEK eest aktsiaid - mulle tundub, et omanikud peavad praegust hekte heaks müügikohaks.

05 Juun 2007 12:54
Vasta viitega
Vasta

Palju olemasolevad aktsionärid ikkagi müüvad? Ma sain summaks 280 miljonit krooni (40,5 hinnaga).

05 Juun 2007 14:20
Vasta viitega
Vasta

40.5 hinna pealt:

Aktsionäride müük IPOsse - 281 mln. EEK
Ülejaotamise optsioon - 218 mln. EEK

Seega kokku peaaegu 500 mln. EEK. Ülejaotamise optsioon võimaldab 30 päeva jooksul pärast kauplemise algust müüa märgitud täiendava koguse. Seega selline puhver, et kui huvi on suurem, siis saavad aktsionärid juurde müüa.

karl124 / Kasutaja / Postitused: 68
05 Juun 2007 14:29
Vasta viitega
Vasta

kristjan.lepik kirjutas:
Momentum pani ettevõtte tutvustuse ka InvestorWiki alla:

http://www.tarkinvestor.ee/wiki/index.php/Arco_Vara_AS

moi...

arco vara wikis on ettevõtte osalus välja toodud järgmiselt:

Aktsionärid

OÜ TOLETUM 35,78%
OÜ HM INVESTEERINGUD 17,89%

Äripäeva andmetel aga:

Toletum (osalus 66,67%)
HM Investeeringud (33,33%)

Parimat :)

Karl

momentum / Spetsialist / Postitused: 1146
05 Juun 2007 14:30
Vasta viitega
Vasta

Anomaalia põhjustas Wikis olev oletatav IPO-järgne seis, ÄPs aga praegune olukord.

wheeler / Kasutaja / Postitused: 7
05 Juun 2007 17:46
Vasta viitega
Vasta

P/E 16 pole väga kallis kiiresti kasvava ettevõtte kohta, ma kaalun osalemist, Tallinna börsil ka meeleolul paranenud.

05 Juun 2007 18:11
Vasta viitega
Vasta

Ok, see mis on P (price ehk hind) on meil varsti selge, kui pakkumine läbi ja aktsia börsil kauplema hakkab.

Kui P/E suhte teine komponent E (earnings ehk kasum) on palju keerulisem uurimisobjekt. Selleks, et P/E suhte odavust või kallidust hinnata, peaks ka vaatama kust E tuleb.

Arco Vara puhul on viimaste aastate kasumis on suurt rolli mänginud see, et pidevalt on bilansis olevat kinnisvara üles hinnatud.

Tegelemegi praegu sellega, et saada aru, kui palju siis põhitegevused (arendus, teenindus, ehitus) raha on teinud, et saada aru, kuidas see Arco E ikka tekkinud.

dollar / Spetsialist / Postitused: 74
05 Juun 2007 20:01
Vasta viitega
Vasta

bulgaarias ja rumeenias tehakse aelles esimesi diile, seal pole niisama lihtne eestipoistel kohe hakata kuuma andma, kuid kõik juba loevad sealset kasumit. kolm aastat tagasi oleks võinud arcot osta, täna pole küll pointi, põhiturg eestis jahtub täiega.

pesumodell / Kasutaja / Postitused: 2
06 Juun 2007 10:04
Vasta viitega
Vasta

Mina arvan, et pangad on lihtsalt kraanid kinni keeranud ja nüüd vaja raha kuskilt mujalt saada ning ipo selleks suhteliselt hea variant.

uus teema >   vasta >     Mine lehele 1, 2, 3 ... 56, 57, 58  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 58